Eğlence

Westworld ekibi ikinci sezonun tüm önemli olaylarını önceden paylaşacak

amazon westworld 3. sezon

westworldWestworld, henüz sadece bir sezon boyunca yayınlanmasına rağmen, ekranların en popüler dizileri arasına girmeyi başarmış durumda. Dizinin yapımcıları, yeni sezon öncesinde interneti saran “spoiler” kültürü ile mücadele için farklı bir yöntem uygulamaya hazırlanıyor. İkinci sezona ait tüm büyük sektörlerin sezonun ilk bölümü yayınlanmadan önce açıklanması planlanıyor.

Bu planı Reddit’te düzenlenen bir Ask Me Anything (Bana İstediğini Sor) seansına katılan dizinin yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy açıkladı. Planın tartışmaya açık olduğunu kabul eden Nolan ve Joy, dizinin oyuncu kadrosunun ise planı desteklediğini belirtti.

Dizinin yaratıcıları yeni sezonun geneline ait videoyu dileyenlerin izleyebileceğini ve videoları izleyenlerin diğer kullanıcılara neyin gerçek neyin teori olduğunu kavrama konusunda yardımcı olabileceğini dile getirdi.

Westworld ilk sezonunda kendisine özgü bir konum oluşturmayı başarmıştı. Farklı hikaye anlatım teknikleri ve zaman dilimleri kullanan senaristler, dizinin hayranlarının teori geliştirme arzusunu körüklemişti. Bu arzuyla çevrimiçi ortamlarda oluşturulan teorilerin medyada yer bulması ise pek çok kişinin dizi keyfine tabir-i caizse “limon sıkmıştı”.

Teorilerin zaman zaman diziye dair gerçek olaylar olabileceğini belirten dizinin yaratıcıları, teori ve “spoiler” arasındaki farkın zaman zaman kafa karışıklığına yol açabileceğine dikkat çekti.

Westworld ekibinin bu fikri Reddit topluluğundan da destek gördü. Nolan ve Joy’un belirlediği 1000 olumlu oy sınırı kısa sürede aşıldı. Dizinin ikinci sezonunun ilk bölümü 22 Nisan tarihinde yayınlanacak. Dolayısıyla 10 bölüm uzunluğundaki yeni sezona ait “spoiler” videosunun da kısa süre içinde izleyicilerle buluşacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER