Teknoloji

Western Digital’den Mac uyumlu My Book Thunderbolt Duo harici disk

western digital
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu yıl adına iWorld’ü de ekleyen MacWorld fuarı dün kapılarını açtı. Her ne kadar Apple bu fuara resmen katılmasa da, onun ürünlerine yönelik çeşitli aksesuarlar bulmak mümkün. Western Digital’in Thunderbolt destekli yeni ürünü de bunlardan bir tanesi. Apple’ın geçen yılki Mac cihazlarında gördüğümüz Thunderbolt portunun geçen yılı yatarak geçirdiğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü ortada pek fazla alternatif yok, olanlar da pahalı. Belki çeşit arttıkça fiyatlar da aşağı inmeye başlar.

WD My Book Thunderbolt Duo, RAID 0’a göre yapılandırılmış iki adet 3.5 inç’lik sabit disk barındırıyor. Cihaz, 2 Gbps (250Mbps) hızda veri alıp göndermeye olanak sağlıyor. Aslında Thunderbolt bundan daha fazlasını, 10 Gbps’ye kadarını destekliyor, ancak burada WD’nin sabit disk teknolojisi kısıtlayıcı etken olarak karşımıza çıkıyor. Yine de, WD’nin diskinin sunduğu hızla HD filmi 30 saniyeden daha az bir zamanda aktarmak mümkün.

WD My Book Thunderbolt Duo herhangi bir USB 2.0 cihazıyla da rahatlıkla kullanılabiliyor. 4 TB ve 6 TB’lık kapasitelerde satılacak olan bu ürünlerin piyasaya ne zaman çıkacağı veya ne kadara satılacağı konusunda net bir bilgi yok. Aslında cihazın basın fotoğrafı da ortada yok, bu nedenle sizinle paylaşamıyoruz.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER