Teknoloji

Western Digital’den mobil depolama odaklı yedekleme sürücüsü

western digital

western digitalFotoğrafçılar veya diğer türlerde içeriklerin üretimiyle uğraşanlar yanlarında fiziksel bir yedekleme aracı taşımayı sıklıkla tercih ederler. Western Digital onlar için yeni bir sabit disk sürücüsü sunarak hareket hâlindeyken depolanan içerikleri taşımayı daha kolay hâle getiriyor.

Yeni My Passport Wireless Pro, 2014 yılında çıkan My Passport Wireless’in güncellenmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Mobil depolama çözümü yaratıcı profesyonellerin ve teknoloji meraklılarının çekim ya da kayıt yaparken diz üstü bilgisayarlarını beraberlerinde taşıma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Kreatif çalışma yapanlar, doğrudan Wi-Fi kablosuz bağlantısını kullanarak, uyumlu kameralardan dosyaları otomatik olarak yedekleyebilir. Bunun yanı sıra, sürücüye bağlı durumdaki sekiz adede kadar aygıttan gelen bilgileri kaydedebilir, düzenleyebilir ve kesintisiz biçimde aktarabilirler. Daha hızlı aktarımlar için aynı zamanda eklenti/geçici tür bağlantılar da mevcut. Yerleşik SD kart okuyucusu ve USB 2.0 portu da içeriyor.

3 TB’ye kadar kapasite seçeneklerinin mevcut olduğu My Passport Wireless Pro, 10 saate varan pil ömrüne sahip. Üstelik dahili pili sayesinde telefon, dijital fotoğraf makinesi ve video kamera gibi diğer cihazları da şarj etmek mümkün oluyor.

My Passport Wireless Pro aygıtları, yaratıcı profesyonellerin sahada çalışma esnasında işlerini sürdürebilmeleri açısından, mobil fotoğraf ve video düzenlemesi için Adobe Creative Cloud ile uyumluluğu da sunuyor. Hareket halindeyken bile içeriğin dört kanala kadar oynatılabilmesine imkân veren Plex Media Server ile de uyumluluk taşıyor.

Western Digital My Passport Wireless Pro fiyatı ve çıkış tarihi

My Passport Wireless Pro Wi-Fi mobil depolama, Temmuz ayı itibariyle Türkiye’deki teknoloji mağazaları, online mağazalar ve distribütörler gibi Western Digital anlaşmalı noktalarda, yetkili satış noktalarında ve wdstore.com’da bulunacak. Ürünün fiyatı kapasiteye bağlı olarak, 299.99 dolardan başlayarak 349.99 dolara kadar değişen fiyatlarda sunulacak.

İLGİLİ HABERLER