Teknoloji

Western Digital SSD portföyünü profesyonellere yönelik üç seçenekle genişletiyor

western digital ssdWestern Digital SSD portföyüne video içeriklerinin prodüksiyonuyla uğraşanlara yönelik üç yeni harici seçenek ekledi. Büyük boyutlardaki videoların depolanması için hazırlanan sürücüler, geniş depolama alanlarını yüksek fiyatlar karşılığında sunuyor. Depolama alanı seçenekleri 16 TB’ye kadar uzanırken, yüksek transfer hızlarının desteklenmesi de 4K ve 8K RAW dosyaları üzerinde çalışan video yapımcılarının işini kolaylaştıracak unsurlar olarak öne çıkıyor.

Yeni üçlünün ilk üyesi olan G-Drive Mobile Pro SSD, 8K çözünürlüklü videoları tam çözünürlükte ve yüksek çerçeve oranlarıyla düzenlemeyi mümkün kılıyor. Western Digital tarafından yapılan açıklamada, G-Drive ile 1 TB büyüklüğündeki bir dosyanın transferinin maksimum 7 dakika içinde gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Kolay taşınabilecek ve aşırı ısınmaya karşı korumalı biçimde tasarlanan G-Drive, Thunderbolt 3 girişiyle dış mekanlarda da video düzenlemeyi mümkün kılıyor. Yaz mevsiminde piyasaya sürülecek olan G-Drive’ın 500 GB versiyonu 669.95 dolar, 1 TB versiyonu ise 1049.95 dolar karşılığında satılacak.

G-Drive Pro SSD de Mobile Pro SSD ile benzer özelliklere sahip olsa da, öncelikli kullanım alanı olarak ofis öne çıkıyor. Transfer hızı ve yüksek çözünürlüklü videolar işleme konusunda Mobile Pro ile aynı yerde duran G-Drive Pro, iki adet Thunderbolt 3 girişi barındırıyor. Depolama seçenekleri 960 GB’den başlayarak 1.92 TB, 3.84 TB ve 7.68 TB’ye kadar uzanan G-Drive Pro, mayıs ayında satışa sunulacak. 7.68 TB kapasiteli versiyonun fiyat etiketinde 7599.95 dolar yazacak.

Western Digital SSD portföyünün yeni üyelerinin sonuncusu ise 7 TB’den de fazla depolama alanına ihtiyaç duyanları hedef kitlesine yerleştiriyor. G-Speed Shuttle SSD; HD, 8K, VR ve VFX formatlarında düzenleme yapılmasını destekliyor. Sekiz adet çıkarılabilir SSD barındıran cihaz, nisan ayı içinde satışa sunulacak. 8 TB kapasiteli versiyonun fiyat etiketinde 5099.95 dolar yazacak. 16 TB versiyon içinse 7599.95 dolar ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER