Manşetler

Western Digital SanDisk’i 19 milyar dolar karşılığında satın alıyor

sandisk-200gb-microsdxc-kart-3

Veri depolama sektörünün iki büyük şirketi güçlerini birleştiriyor. Sabit disk üreticisi Western Digital, flaş depolama çözümleri üstüne odaklanan rakibi SanDisk’i satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Anlaşma çerçevesinde SanDisk’e 19 milyar dolar değer biçilirken, Western Digital’in bu bedelin bir kısmını nakit bir kısmını da hisseyle ödeyeceği belirtildi.

Bu satış sayesinde SanDisk’in geniş flaş ürün gamına erişim imkanı kazanacak olan Western Digital, depolama pazarında daha güçlü biçimde rekabet edebilecek.

SanDisk’in hisseleri geçtiğimiz yıl envanter ve üretim sorunları nedeniyle ciddi ölçüde değer kaybetmişti. Bu da şirketi, önemli bir satın alma hedefine dönüştürmüştü. Yapılan analizlerde SanDisk’in flaş çözümleri sayesinde potansiyel alıcısına kurumsal pazarda önemli bir saha açabileceği de belirtilmişti.

Ancak bunun Western Digital’in SanDisk’i satın almasının altında yatan tek sebep olduğunu söylemek mümkün değil. SanDisk, yeni sahibine son kullanıcı ürünlerinden veri merkezlerine kadar çok geniş bir alanda hareket imkanı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER