Teknoloji

Western Digital ilk taşınabilir SSD ürününü piyasaya sürüyor

western-digital-my-passport-ssd-060417-1Western Digital genellikle sabit disk sürücüleriyle, özellikle de ucuz, kolay taşınabilir ve bilgisayarını maliyetli şekilde yedeklemek için bir seçenek arayanlar için sağlam bir standart olarak öne çıkan My Passport serisi harici disk sürücüleriyle bilinir.

Açıkçası, şirket hiçbir zaman gerçek anlamda taşınabilir bir katı hâl sürücüsü çıkarmamıştı. Western Digital şimdi bu durumu My Passport SSD ile düzeltiyor. Adından da anlaşılacağı üzere, My Passport SSD yeniden tasarlanmış My Passport sabit disk sürücülerinin görünümünü alıyor ve manyetik sürücüyü veri transfer hızı 515 MB/s’ye kadar çıkabilen katı hâl sürücüsüyle değiştiriyor.

Western Digital’in geçen yıl, katı hâl sürücüs pazarındaki işlerini büyütmek için SanDisk’i satın aldığını göz önünde bulundurduğumuzda, bu ürün çok da şaşırtıcı sayılmaz. My Passport SSD, Seagate ve LaCie gibi rakiplerin çoktan harici katı hâl sürücüleri sunduğu bir ortamda oldukça mantıklı bir ürün hamlesi olarak da nitelendirilebilir.

Ancak My Passport SSD sadece daha hızlı ve daha sağlam bir sürücü sunmuyor. Western Digital port durumunu da elden geçiriyor, harici sabit disk sürücülerde sıklıkla gördüğümüz, uzun soluklu USB 3.0 Micro B portunu USB-C portuyla değiştiriyor. Bu arada kutudan USB Type-A adaptörü de çıkıyor, böylelikle yeni port standardına henüz uyum sağlamamış kişilerin de ihtiyaçları karşılanıyor.
western-digital-my-passport-ssd-060417-2My Passport SSD’nin üç farklı depolama alanı seçeneği bulunuyor. 1 TB, 512 GB ve 256 GB kapasiteli seçenekler sırasıyla 400 dolar, 200 dolar ve 100 dolarlık yurt dışı fiyat etiketleriyle satışa sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER