Teknoloji

WeChat Snapchat Hikayeleri’ni kopyalayan platformlar arasına katıldı

wechat

Snapchat‘in hikaye özelliği, başta Instagram olmak üzere pek çok platform tarafından kopyalanmıştı. Facebook‘tan WhatsApp’a, Netflix’ten YouTube’a pek çok platform, Snapchat’in hikaye özelliğini kendisine göre uyarlayıp kullanıcılarına sunmuştu. Bu kervana son olarak Çin’in önemli sosyal medya platformlarından WeChat katıldı.

Hikaye özelliği, WeChat’te “Zaman Kapsülü” ismiyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. WeChat’te bu hikayeler özel bir bölümde gösterilmiyor. Uygulama içindeki grup sohbetlerinde paylaşılan hikayeler, 24 saat boyunca grup sohbetleri içinde katılımcılar tarafından görülebiliyor. Söz konusu güncelleme, WeChat’te yapılan geniş ölçekli değişimin bir parçası olarak tanımlanabilir. Güncellemeyle kullanıcılar arkadaşları tarafından beğenilen makaleleri daha rahat biçimde görebiliyor. WeChat’in yeni tasarımı ilk etapta sadece Çin’deki kullanıcılar tarafından deneyimlenebilecek.

WeChat son derece geniş bir faaliyet sahasına sahip. Bu saha e-ticaretten TikTok türevi hizmetlere kadar uzanıyor. Hikaye özelliğinin yeni bir platform tarafından daha kopyalanması ise Snapchat için kötü haber niteliği taşıyor. Snapchat’in Çin’de yasaklı olması bir kitle kesişmesinin önüne geçse de, uzun vadede Snapchat’in değerinin bu durumdan olumsuz etkileneceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER