Teknoloji

WeChat ile cep telefonları ve sabit hatlar aranabilecek

wechat out

Çin çıkışlı mesajlaşma uygulaması WeChat, kullanıcılarına cep telefonlarını ve sabit hatları arama imkanını sunarak yeni bir alana geçiş yapıyor. WeChat Out adını taşıyan yeni servis, ilk etapta sadece ABD, Hindistan ve Hong Kong’ta kullanılabilecek. Ancak şirket servisin kapsama alanını daha fazla ülke ve bölgeyi içine alacak şekilde genişletmenin sözünü şimdiden veriyor.

Asya’nın bir diğer popüler mesajlaşma uygulaması Line da 2014’te benzer bir hizmet sunmaya başlamıştı. WeChat, böylelikle Skype ve WhatsApp gibi popüler platformlarla bir alanda daha doğrudan rekabete girmiş oluyor. Şirket, kullanıcılarına “yeni yıl hediyesi” olarak 99 cent’lik kredi de armağan ediyor. Bu kredi miktarı ile kullanıcılar yaklaşık 100 dakikaya kadar ücretsiz telefon görüşmesi gerçekleştirebiliyor.

Çinli internet devi Tencent’in sahibi olduğu WeChat, 2011’de Weixin ismiyle faaliyete geçmiş ve dünyanın en popüler uygulamaları arasına girmişti. 2015’in üçüncü çeyreği itibarıyla 650 milyon kullanıcısı bulunan WeChat, WhatsApp’ın mesajlaşma odaklı yaklaşımının aksine çok çeşitli alanlarda servisler geliştirmiş ve farklı şirketlerle iş ortaklığına giderek kullanıcılarına tek bir uygulama üzerinden uçak bileti almak, taksi çağırmak, alışveriş yapmak gibi imkanlar sunmuştu. Facebook da son zamanlarda Messenger çatısı altında benzer özellikleri ulaştırma yönünde çalışmalar gerçekleştiriyor.

wechat out

Mobil telefonları ve sabit hatları arama fırsatı oluşturan WeChat Out, şirketin bugüne kadarki en heyecan verici hizmeti olmasa da, rakip şirketler için endişe verici bir hamle şeklinde nitelenebilir.

İLGİLİ HABERLER