Teknoloji

WeChat Android Instant Apps benzeri küçük programları test ediyor

wechat kucuk programlar800 milyon kullanıcısı bulunan WeChat, Asya’nın en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Şirket, bu tabandan daha etkin biçimde faydalanmak adına uygulama içinde başka küçük uygulamalar sunacak. Tekil görevleri yerine getirecek bu küçük programları indirmek gerekmeyecek.

The Information’da yer alan habere göre, kullanıcılar uygulama üzerinden QR kod taratarak bir kahve mağazasındaki puanlarını harcayabilecek veya uygulamadan çıkmadan para transferi gerçekleştirebilecek.

WeChat küçük programlar özelliğini hazırlarken Google’ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu Android Instant Apps’ten ilham almışa benziyor. Şirket böylelikle insanları sadece birkaç kez kullanacakları uygulamaları indirme zahmetinden kurtulmayı amaçlıyor. Özellik Apple’ın iMessage’a getirdiği uygulama desteğiyle de benzerlik taşıyor. Ancak WeChat kullanıcılarına bir uygulama mağazası sunmuyor. Yine de, küçük programlar WeChat içinden aratılabiliyor.

WeChat küçük programlar özelliğine ilk etapta 200 geliştiriciyi dahil etti

WeChat’in küçük programlar özelliğinden ilk etapta 200 geliştirci faydalanıyor. WeChat’in sahibi olan Tencent ileride bu sayıyı artırmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER