Teknoloji

webOS’in arkasındaki ekip gün yüzü görmeyen tasarım çalışmasını toplulukla paylaştı

Palm’ın yenilikçi mobil işletim sistemi webOS hiçbir zaman ticari başarıya ulaşmadı, ancak arkasındaki ekibin gerçekten de ilginç çeşitli fikirleri varmış. HP’nin bu işletim sistemiyle ilgili çalışmaları geniş kapsamlı olarak durdurmasından uzun zaman sonra, webOS’in arkasındaki ekip gelecekteki çalışmalara katkı olması amacıyla en ilginç kullanıcı arayüzü fikirlerini geliştirici topluluğuyla paylaştı.

webos-mochi-1

Mochi olarak bilinen proje ilk olarak bu yılın başında, webOS ekibinin, HP bu projeyle ilgili planları rafa kaldırmadan önce yaptığı çalışmalarla birlikte ortaya çıkmıştı. Kullanıcı arayüzünde yapılan kapsamlı yenileme, Apple ve Google benzer hamleleri yapmadan önce sade ve düz tasarıma yönelimi işaret ediyordu. Bu arayüz çoklu görev için birden fazla paneli aynı ekranda bir arada gösterme imkanı da sunuyordu.

Açık kaynak kodlu çerçeve üzerinden sunulan kod ve konseptler açık kaynak camiasının üzerinde çalışması için elverişli durumda. Ayrıca ekip kendi planlama dokümantasyonunu da yayınladığı için, bazı gözükara geliştiriciler kendilerine ait çalışan ürünlerini bu planlar doğrultusunda geliştirebilir. Öte yandan bazıları da buton, kaydırgaç, menü ve diğer çekici tasarım unsurlarını tamamen farklı projeler için kullanabilir.

Mochi’ye daha yakından bakmak isteyen geliştiriciler yeni Wiki sayfasını ve ekibin güncellenmiş işletim sistemi için oluşturduğu tüm varlıkları görüntüleyebilir. Bu arada webOS ekibi de LG’nin yeni akıllı TV’lerine özel işletim sistemi için çalışmalara devam ediyor.

İlgili >> Enyo Blog, GitHub (1), (2)

İLGİLİ HABERLER