Manşetler

webOS Touch to Share özelliğiyle webOS cihazları birbirine dokunarak paylaşıyor

HP’nin yeni webOS cihazlarını tanıttığı dünkü etkinlikte webOS’in yeni ve ilginç bir özelliği de gözler önüne serildi. “Paylaşmak için dokun” mantığıyla çalışan bu özellik sadece Pre3 ve TouchPad arasında değil webOS 3.0 işletim sistemiyle çalışan tüm webOS cihazları arasında çalışacak yeterliliğe sahip. Bu özellik sayesinde web sayfası adreslerinden telefon çağrılarına kadar geniş yelpazede işlevi veya içeriği, gerekli olan ekran boyutunu da kullanıcıya sağlayarak paylaşmaya izin veriyor.

HP’nin bu yeni özelliğinin kullanılabilmesi için bazı ön şartlar da yok değil. Öncelikle webOS 3.0 yüklü HP TouchPad ve webOS 2.2 veya daha üstü sürümle çalışan HP Pre3 veya Veer’e sahip olmak gerekiyor. Bu cihazların aynı HP webOS hesabına sahip olmasının da önemini belirtmeden geçmeyelim. URL’si paylaşılan web sayfası içeriğini görmek için WiFi veya hücresel bağlantı üzerinden veri bağlantısı kurmak gerekiyor. HP’nin belirttiğine göre bu işlev kablosuz kapsama alanı içinde çalışacak ve bağlantı hızı değişkenlik gösterebilecek. E-posta, cep telefonu numarası ve ilgili bilgiler için kurulum ve aktivasyon yapılması gerekecek. Gerekli olan veri servisleri de ayrıca satılacak, HP bu noktada sınırsız veri planını öneriyor ve bunun gerekli olabileceğinin altını çiziyor.

Peki, bu özellik nasıl kullanılabiliyor? HP’nin göstermiş olduğu bir örnekte bir kullanıcı arkadaşıyla bir web sayfasını paylaşıyor. Cihazlarını birbirine dokunduran bu arkadaşlar böylelikle web sayfasının adresini e-posta mesajına ya da anında mesajlaşma sohbet penceresine yazmakla vakit kaybetmiyor. Bir diğer örnekte ise , beğenilen bir makalenin ya da blogun bir cihazdan diğerine sadece cihazları dokundurarak taşınabileceği gösteriliyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER