Manşetler

webOS bu yılın ilerleyen aylarında kişisel bilgisayarlara da gelecek

HP’nin tanıtmış olduğu yeni webOS cihazları HP Veer, HP Pre3 ve HP TouchPad sadece birer başlangıç gibi görünüyor. Şirket webOS’i aralarında yazıcıların ve masaüstü bilgisayarların da bulunduğu internete bağlanabilir cihazlara getirmeye dair planının varolduğunu doğruladı.

HP’nin tablet serisinde de yeni ürünlerin geleceği müjdelendi. Şirket 9.7 inç’lik HP TouchPad’in yeni tablet ailesinin sadece ilk üyesi olduğunun altını çiziyor. Yine de, kişisel bilgisayar pazarı HP’nin en büyük oyun alanı olacak. Bu noktada HP’nin webOS tabanlı bilgisayar çıkarıp çıkarmayacağını bilmiyoruz. Belki de, şirket tüm PC serisine bir dereceye kadar webOS desteği entegre etmeyi planlıyordur. Bunun içine sadece webOS uygulamalarını değil daha önce sadece Palm akıllı telefonlarında kullanılan web tabanlı servislerin de katılabileceği söyleniyor.

Bu şekilde bir strateji, her sene milyonlarca masaüstü bilgisayar satan HP’ye webOS’in yayılma alanını dramatik bir şekilde arttırma fırsatını verebilir. Ayrıca platformun yazılımcılara olan ilgisi de itici bir güç olabilir. HP webOS tabanlı PC’ler için ilerleyen aylarda daha fazla bilgi vereceğini garanti etti.

İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER