Teknoloji

Web siteleri iOS 7 yüklü test cihazlarının izlerini tespit ediyor

Apple’ın iOS 7’yi önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC’de gözler önüne sermesi bekleniyor. Bunun öncesinde büyük işletim sistemi sürümüne dair izler de artıyor. Onswipe henüz yayınlanmamış iOS 7 ile çalışıp da internete erişen cihaz sayısında önemli bir artış görüldüğünü kaydetti. Onswipe’ın bulgularına göre ABD’nin San Francisco şehri yüzde 18.75’lik oran ile en fazla iOS 7 internet kullanıcısına sahip bölge olarak dikkat çekerken Apple’ın merkezinin bulunduğu Cupertino da yüzde 17.9 ile ikinci sırada geliyor. iOS 7 kullanıcılarının yüzde 75’i iPhone kullanırken belli bir oranda da iPad kullanıcısı bulunuyor.

iphone-5-inceleme-00026

Pekiyi, Onswipe bu bilgilere nasıl erişiyor. New York merkezli bir şirket olan Onswipe web yayıncılarının web sitelerini tablet cihazlarına uyumlu hâle getirmelerine yardımcı oluyor. Bu da şirketin hatırı sayılır miktarda internet kullanıcısına, özellikle de mobil cihaz kullanıcısına ulaşması anlamına geliyor.

iOS 7’nin neye benzeyeceği konusunda ortada çok fazla bilgi bulunmuyor. Ancak çeşitli ipuçları da yok değil. Söylentiler iOS 7’nin fazla karmaşık yapıda olmayacağı ve iOS’in geleneksel basitliğini ve sadeliğini koruyacağını işaret ediyor. Apple’ın iOS’te yüklü olarak gelen bazı uygulamalarının yeni ikonlar ve yenilenmiş arayüz unsurları kazanacağı da dile getirilen iddialar arasında. Tıpkı geçen yıllarda olduğu gibi yaz aylarının iOS 7’nin beta sürümleriyle geçmesi ve nihai sürümün de eylül veya ekim aylarında yayınlanması bekleniyor.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER