Teknoloji

Google Wear OS’te solakları sevindirecek değişikliğe hazırlanıyor

google wear os 3.0 qualcomm

Google son zamanlarda Wear OS platformunu hızlı şekilde geliştirmeye devam ediyor. Şirket, Wear OS’in gelecek sürümlerinde kullanıcılarla buluşacak özelliklerden birini de şimdiden duyurdu. Bu yeni özelliğin solakları sevindireceğini en baştan belirtmekte fayda var.

Kullanıcılar artık Wear OS’in arayüzünü saati sağ bileğe takacak şekilde değiştirebilecek. Böylelikle solakların da Google’ın giyilebilir ürün platformuyla yüklü gelen akıllı saatleri kullanması da kolaylaşacak.

Sağ bilek desteğinin kullanıcılar tarafından talep edilen bir özellik olduğunu belirtmekte fayda var. Şirketten yapılan açıklamada bu özelliğin gelecekte çıkacak yeni cihazlarda kullanıma sunulacağı belirtildi. Wear OS’in mevcut güncel sürümüyle çalışan saatlerde bu destekten yararlanılıp yararlanılamayacağı belirsizliğini koruyor.

Hâlihazırda Wear OS işletim sistemli sağ bileğe takılsa bile butonların da sağ bilekte kalması kullanıcıların işini zorlaştırıyor. Arayüz sağ bileğe uygun olarak döndürülemediği için saatlerin fiziksel tasarımından kaynaklanan problemler de katlanıyor. Google’ın bu sorunu ortadan kaldırmak için harekete geçmesinin sevindirici olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER