Manşetler

Android Wear yola Wear OS ismiyle devam edecek

google wear os

wear osGoogle’ın akıllı saat platformu Android Wear için bir isim değişikliğine gideceğine dair haberler birkaç gün önce gündeme gelmişti. İnternet devi, söz konusu değişikliği yapmak için fazla zaman kaybetmedi. Android Wear bundan sonra yola Wear OS ismiyle devam edecek. Google böylelikle platformun kapılarının herkese açık olduğu mesajını daha net biçimde vermeyi amaçlıyor.

Söz konusu değişiklikten platformun duyurulmasından bu yana piyasaya sürülen 50’den fazla akıllı saat etkilenecek. Google’dan yapılan açıklamada ise yeni ismin şirketin teknolojisini ve vizyonunu daha iyi yansıtmasının hedeflendiği belirtildi.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Teknolojimiz ve ortaklıklarımızla bilikte kullanıcılarımız da evrim geçiriyor. 2017’de Android Wear ile tanışan her üç yeni kişiden biri iPhone kullanıyordu. Saat endüstrisi önümüzdeki hafta gerçekleşecek Baselworld için hazırlanırken; teknolojimizi, vizyonumuzu ve en önemlisi saatlerimizi kullananları daha iyi yansıtacak bir ismi duyuruyoruz.”

Google Wear OS platformunu geliştirmeyi ve yeni özelliklerle güçlendirmeyi sürdürecek. İnternet devinin “Önümüzde heyecan verici işler var.” demesi de Google’ın sürprizlerinin yolda olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER