Teknoloji

Wear OS 4 ile yeni telefona geçerken akıllı saati sıfırlamaya gerek kalmayacak

wear os 4

Google kısa süre önce Wear OS 4 beta sürümünü dağıtıma çıkarmış ve Samsung da vakit kaybetmeden bu güncellemeyi One UI 5 Watch arayüzüne entegre etmiş; arayüzün beta sürümünü de Galaxy Watch 4 ve Watch 5 akıllı saatlerine dağıtmaya başlamıştı.

Böylelikle Samsung’un en yeni akıllı saatlerini kullananlar, en yeni Wear OS sürümünün getirdiklerini önceden deneyimleyebiliyor ve yapılacak değişikliklerin ne olacağını şimdiden görebiliyor. Görünen o ki, artık Wear OS saat kullanıcıları başka bir telefon satın aldıklarında saatlerini sıfırlamak zorunda kalmayacak.

Mevcut Wear OS 3.5 sürümü ve One UI 4.5’te kullanıcıların yeni bir telefon satın aldıklarında saatlerini eşleştirmeleri için sıfırlamaları gerekiyor. Tüm saat verilerinin silinmesine yol açan bu durumun sinir bozucu olduğu bir gerçek. Ayarların ve tercihlerin tamamen yedeklenmesi mümkün olsa da, üçüncü taraf saat kadranları ve uygulama çekmecesi dizilimi kaybediliyor.

Bu özellik Samsung markalı olmayan Wear OS 4 modellerine gelmeyebilir

One UI Watch 5’in beta sürümüyle bu durumun ortadan kalktığı görülüyor. Farklı bir telefona transfer başladığında kullanıcılara Google hesaplarındaki saati yeni akıllı telefonlarıyla eşleştirmek isteyip istemedikleri soruluyor.

Bu özelliğin Galaxy Watch 5’te test edildiğini dolayısıyla Samsung markası taşımayan Wear OS 4 modellerinde desteklenmeyebileceği de ihtimaller dahilinde yer alıyor. Bunun doğru olup olmadığını görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER