Teknoloji

Wear OS 3 ile sunulan bazı özellikler Wear OS 2’ye de geliyor

wear os 3

Samsung Galaxy Watch 4‘ün tanıtımıyla birlikte Google’ın Wear OS platformu için de yeni bir sayfa açılmış oldu. Artık işletim sisteminin üzerine üreticiler tarafından hazırlanan arayüzlerin eklenmesi de mümkün hâle gelirken, bazı performans artışları da kullanıcılara sunuluyor. Bu yeniliklerden bazıları Wear OS 3 platformuna özgü kalacak olsa da, Wear OS 2 platformunda da bazılarına erişim mümkün olacak.

Wear OS 3’ün Galaxy Watch 4 ile birlikte duyurulan özellikleri arasında yeni Haritalar uygulaması ve çevrimdışı erişim için indirme desteği de bulunan YouTube Music uygulaması da yer alıyor. Wear OS 3’le birlikte kullanıcılara sunulan beş yenilikten üçüne Wear OS 2 yüklü akıllı saatlerden erişmek de mümkün olacak.

Örneğin, Google Pay desteği artık Belçika, Brezilya, Şili, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Finlandiya, Hong Kong, İrlanda, Yeni Zelanda, Norveç, Slovakya, İsveç, Tayvan, Ukrayna ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de geçerli olacak.

Wear OS 3’le birlikte yenilenen Google Mesajlar uygulamasında ise kullanıcılar gelen mesajlara telefonlarını çıkarmadan yanıt verebilecek. Yenilenen kullanıcı arayüzüyle küçük ekranda bile mesajları cevaplamak mümkün olacak. Wear OS Mesajlar uygulamasında telefonla eş zamanlama da yapılacak. Bu deneyime Wear OS 2 üzerinden de erişilebilecek.

Mevcut Wear OS cihazlara gelecek bir diğer yenilik ise Kareler olacak. Ana ekran bileşenlerinin Wear OS versiyonu olan bu Kareler, uygulamaların içerik ve kontrol seçeneklerini hızlı biçimde görmeyi sağlıyor. Strava, Calm ve Spotify gibi üçüncü taraf uygulamalar da bu özelliği destekliyor.

Wear OS 3 güncellemesinden mahrum kalan Wear OS 2 sahipleri için bu özelliklerin gelişinin sevindirici bir haber olduğu söylenebilir. Yine de Wear OS 3’ün güncelleme yol haritasının ve cihaz listesinin kesinleşmediğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER