Teknoloji

WD Blue: Üretkenlerin ihtiyaç duyduğu alan onda

wd blue
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

wd blueİnsanlar günümüzde çok daha fazla miktarda veri tüketiyor, ancak ürettikleri veri miktarının da azımsanmayacak derecede olduğunu kabul etmek gerekiyor. Her gün akıllı telefonlarımızla milyarlarca fotoğraf ve video çekiyoruz. Bunun dışında gerek işte gerek özel hayatta birçok belge oluşturuyoruz. Sayıları giderek artan bulut depolama çözümleri sayesinde verilerimizi uzaktaki sunucularda güvenli şekilde saklayabiliyoruz, ancak hâlâ eski nesil yöntemlerden vazgeçmek istemeyen, verilerini kendi bilgisayarında güvenle saklamayı arzulayan birçok kullanıcı var. Onlar için de kullanabilecekleri bir numaralı kaynak sabit disk sürücüleri oluyor.

Depolama çözümleri konusunda önde gelen şirketlerden bir tanesi olan Western Digital, WD Blue serisi altında büyüklüğü 6 TB’ye varan kapasiteye sahip sabit disk sürücüleri sunuyor. Masaüstü ve hepsi-bir-arada bilgisayarlar için tasarlanan WD Blue sürücüler sayesinde PC’nizi daha da güçlendirmeniz mümkün oluyor. Giriş seviyesinde 1 TB’lık kapasite ideal görünürken, orta segment kullanıcılar için 2-4 TB, daha da fazlasını isteyen kullanıcılar için ise 5 veya 6 TB öneriliyor.

6 TB gibi yüksek kapasitesi sayesinde WD Blue onlarca film, oyun, dosya, uygulama ve daha fazlasını saklama fırsatı sunuyor. SATA 6 Gb/s arayüzü üzerinden sisteme bağlanıyor ve 175 MB/s’lik ana bilgisayar sürücü arası sürekli bağlantı sağlıyor. 3.5 inç biçim faktörlü bu diskin dönüş hızı 5400 rpm. 64 MB önbellek kapasitesi de mevcut. Boştayken 25 dBA, arama sırasında ise ortalama 28 dbA’lık ses düzeyine sahip olan WD Blue 6 TB, 750 gr. ağırlıklı bir gövdeyle geliyor. IntelliSeek adı verilen bir teknoloji de güç tüketimini, gürültü ve titreşimi azaltmak için optimum arama hızlarını hesaplıyor.

Western Digital bu yüksek kapasiteli sabit disk sürücüsünü Acronis True Image WD Edition adlı bir yazılımla sunuyor. Bu yazılım paketi yedekleme, sürücüleri kopyalama, işletim sistemini, uygulamaları, ayarları, tüm verileri yedekleme; bunun yanı sıra artık ihtiyaç duyulmayan tüm gizli verileri güvenli şekilde silme özelliğine sahip. Ayrıca bu yazılım kullanıcılara sistemi ve kaybedilen verileri hızlı ve kolay bir şekilde geri yüklemeye yardımcı olacak araçları da bünyesinde barındırıyor.

WD Blue 6 TB video yapımcıları için de ideal

WD Blue 6 TB özellikle video prodüksiyon işleriyle uğraşanlar için güvenilir bir depolama çözümü olacaktır. 4K Ultra HD video kaydı yapan kameralarla elde edilen yüksek boyutlu videoları saklamak için de bu sabit disk sürücü epey elverişli bir ortam sunuyor. 6 TB’lık sürücü 281.25 saatlik 4K videoyu depolama yeteneğine sahip.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi, artık çok fazla miktarda veriyle haşır neşir oluyoruz. Bunları saklamak için de yerel ortam en güvenli çözümlerden bir tanesi. WD Blue serisi yüksek kapasiteli sabit disk sürücüler yüksek performans, kullanışlı araçlar ve optimum güvenlik sunmalarıyla öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER