Teknoloji

Waze yeni Android telefonunuzda ön yüklü olarak gelebilir

waze-030113

Google, popüler navigasyon uygulaması Waze’i 2013 yılında satın almıştı. Arama devinin şemsiyesi altına girmeden önce de oldukça popüler olan Waze’in elinde bu popülariteyi artırmak adına önemli bir fırsat bulunuyor. Google Mobil Servisleri çatısı altına giren Waze, bundan böyle Haritalar, Hangouts, YouTube ve Gmail uygulamaları gibi Android cihazlarında ön yüklü olarak sunulabilecek.

Kullanıcılardan gelen trafik verilerinin kullanılması, Waze’in navigasyon özelliklerinin en önemli yönünü oluşturuyor. Uygulama yolda bir sıkışıklık veya kaza olması durumunda yeni bir rota çizebiliyor. Ancak bu hizmetin sunulması için Waze’in uygulamayı kullanan herkesten veri alması gerekiyor. Waze’i mobil servisler paketine dahil eden Google, uygulamanın rota çizme işlevinin gelişimine de katkı sağlamış oluyor.

Google, Waze’i satın aldıktan sonra uygulamanın kaza raporları gibi bazı yeteneklerini Google Haritalar uygulamasına da aktarmıştı. Yine de Waze’in daha çok trafik odaklı bir uygulama olması, kendisini Google Haritalar’a karşı bir tehdit olmaktan çıkarıyor. Bu da Google’ın Waze’i Android’de ön yüklü olarak sunulabilecek uygulamaların arasına dahil etme kararının kulağa daha mantıklı gelmesini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER