Manşetler

Topluluk tabanlı trafik ve navigasyon uygulaması Waze Windows Phone’da

Kullanıcılardan aldığı verilerle gerçek zamanlı navigasyon, trafik gözetleme imkanı, hava durumu ve kaza raporları sunan Waze Windows Phone platformuna giriş yaptı. Google’ın sahibi olduğu servisin uygulaması Windows Phone Mağaza’daki yerini aldı. Böylelikle daha önce iOS ve Android cihazlarında varolan servis kapsama alanını daha da genişletmiş oldu.

waze-windows-phone-211113-3

Ücretsiz olan Waze uygulaması, GPS desteğinin de yardımıyla gerçek zamanlı trafik ve yol verilerini şu anda 60 milyon üyesi bulunan Waze topluluğuyla paylaşıyor. Bu katkının karşılığı olarak da bulunduğunuz bölgedeki yerel trafik ve yol bilgilerine erişim şansına erişiyorsunuz. Waze tarafından sağlanan veriler sayesinde bir noktadan diğer noktaya en hızlı şekilde gitmek mümkün oluyor. Waze Türkiye’de de faaliyet gösteriyor, ancak kullanıcı sayısına bağlı olarak veri miktarı o kadar fazla değil.

waze-windows-phone-211113-1

Uygulama navigasyonunun yanı sıra trafik sıkışıklığının, kapalı yolların olduğu noktaları belirtiyor, hava koşullarının elverişli olmadığı yolları işaret ediyor. Tüm bu verilere göre rotanız otomatik olarak güncelleniyor ve istediğiniz noktaya en hızlı şekilde gitmeniz sağlanıyor. Bu arada uygulama sık gittiğiniz roataları öğreniyor ve daha sonra bunlara hızlı şekilde erişim sağlıyor. Bu arada rotanızı başkalarıyla paylaşarak onların sizin yolda nerede bulunduğunuzu harita üzerinde görmelerine de imkan tanıyabilirsiniz. En ucuz akaryakıtın nerelerde satıldığına dair bilgilerin veya polis radarlarının bulunduğu noktaların paylaşımı da Waze’in özellikleri arasında bulunuyor.

waze-windows-phone-211113-2

Waze topluluk tabanlı bir servis ve ne kadar çok katkıda bulunursanız o kadar çok deneyim puanı topluyorsunuz. Bu da servisi daha verimli şekilde kullanmanız anlamına geliyor.

Windows Phone uygulamasıyla birlikte Waze topluluğuna daha fazla kullanıcı katılacak ve anlamlı veri miktarı daha da artacak. Uygulamayı aşağıdaki Windows Phone Mağaza bağlantısını takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> Waze

İLGİLİ HABERLER