Teknoloji

Waze’in Android uygulaması Google Asistan ile güçleniyor

Waze, navigasyon uygulamalarının sosyal boyut kazanmasına öncülük etmişti. Kullanıcıların trafik durumuyla ilgili olarak raporlar verebildikleri uygulamanın kazandığı popülarite Google’ın da dikkatini çekmiş ve internet devi Waze’i 2013’te satın almıştı. O günden bu yana Waze’in popüler özellikleri Google Haritalar’a ekleniyor. Ancak bazen bu trafik tersine de işleyebiliyor. Waze Android uygulamasının son güncellemeyle Google Asistan desteğine kavuşması tersine işleyen bu trafiğin en yeni örneği oldu.

Google, Google Asistan’ı Haritalar uygulamasına bu yıl yerleşmişti. İnternet devinin bu hamlesi, iPhone sahiplerini Siri yerine Asistan kullanmaya teşvik edecek bir Truva atı olarak yorumlanmıştı. Waze tarafında ise Asistan desteği şimdilik sadece Android’de sunuluyor.

Buna ek olarak, özelliğin sadece ABD’de ve İngilizce konuşan kullanıcılara açıldığını belirtmek gerekiyor. Waze’e özgü bazı komutların Android Auto tarafından şu an için desteklemediği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Google, Waze Android uygulamasına Google Asistan desteğinin eklenmesini anlatırken, kullanıcıların pek çok şeyi ekrana dokunmadan sesli komutlarla gerçekleştirebilecek olmasına vurgu yapıyor. Buna ek olarak, uygulamanın sosyal özelliklerinden de sesli komutlarla yararlanılabiliyor. Örneğin, bir konumda trafik sıkışıklığı olduğunu bildirmek için “Hey Google, trafik yoğunluğunu bildir” demek yeterli olabiliyor. Alternatif yolları görme talebi içinse “Hey Google, alternatif yolları göster” cümlesi kuruluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER