Ulaşım

Waymo sürücüsüz taksi testlerini San Francisco’ya taşıyor

waymo surucusuz otomobil taksi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alphabet’in otonom sürüş teknolojileri geliştiren şirketi Waymo, sürücüsüz taksi testlerine ABD’nin Phoenix şehrinde başlamıştı. Şirket, bu testlerin kapsama alanını biraz daha genişletiyor. Artık San Francisco’da da Waymo’nun sürücüsüz taksileri test edilecek.

Waymo’nun sürücüsüz otomobil filosu elektrikli Chrysler Pacifica ve Jaguar I-Pace’lerden oluşuyor. Simülasyon ortamında 32 milyar kilometre mesafe kateden bu araçlar, testlerin yürütüldüğü 25 şehirde de 32 milyon kilometre yol gitti. 2020 tarihli son raporlara göre, bu testlerde sadece 21 defa direksiyon başındaki sürücü araca müdahale etme ihtiyacı hissetti.

Waymo’dan geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, Waymo Drive AI sisteminin de iyileştirileceği belirtilmişti. Sisteme yeni kameralar ekleyen şirket, böylelikle araçların yoldan geçenlerin daha iyi belirlenmesini ve tespit edilmesini mümkün kılmıştı.

Waymo’dan konuyla ilgili olarak VentureBeat sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “San Francisco’daki testlere sınırlı sayıda araç ve yolculukla başlıyoruz. Bunların ölçeği zaman içinde değişecek. Bu yolculuklar genellikle tek bir araç operatörüyle yapılacak. Programı zamanla büyütmeyi hedefliyoruz. Ancak bunun için kesin bir takvim belirlemiş değiliz. Henüz testlerin ilk aşamalarında olduğumuzu ve sürekli olarak iyileştirme yaptığımızı unutmamak gerekiyor.”

Waymo sürücüsüz taksi testlerini başka şehirlere taşımak için de hazırlıklar yapıyor. Los Angeles bölgesinde ve Florida eyaletinin Orlando, Tampa, Fort Myers ve Miami şehirlerinin etrafındaki otoyollarda haritalama çalışmaları devam ediyor. Michigan, Arizona, Georgia ve Ohio eyaletlerindeki şehirler de genişleme için değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER