Ulaşım

Waymo sürücüsüz taksi servisini San Francisco’da test ediyor

waymo sürücüsüz taksi

Alphabet’in otonom sürüş birimi Waymo, ABD’nin San Francisco şehrinde sürücüsüz taksi hizmetini test etmeye başladı. Testler başvurular arasından seçilen küçük bir kullanıcı grubuyla gerçekleştiriliyor. Başvurusu kabul edilenler, Waymo One uygulaması üzerinden Jaguar I-Pace taksileri çağırabiliyor.

Waymo, çalışmalarını “Güvenilir Testçi” isimli bir program altında sürdürüyor. Şirket, bu programı “araştırma odaklı” bir girişim olarak tamamlıyor. Yolculuk deneyimine ilişkin geri bildirim toplayacak olan Waymo, erişilebilirlikle ilgili bilgiler edinmeye ayrıca önem verecek.

Waymo’dan yapılan açıklamada, programın geçtiğimiz hafta sınırlı bir kullanıcı grubuyla test edilmeye başladığı ve bu hafta itibarıyla daha fazla kullanıcıya açıldığını ifade etti. Şirket önümüzdeki haftalarda daha fazla yolcu kabul edileceğini de hatırlattı. Waymo, otomobillerde acil bir durum yaşanması ihtimaline karşı direksiyon arkasında bir sürücü bulundurmaya devam ediyor.

Sürücüsüz taksi servisi testlerini San Francisco’ya taşıyan Waymo, yakında yola yeni bir CEO ile devam edecek. John Krafcik, başka projeler için Waymo’dan ayrılacağını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER