Ulaşım

Waymo sürücüsüz taksi servisini Avrupa’ya taşımak istiyor

waymo surucusuz taksiWaymo sürücüsüz taksi servisini henüz ilk durakları olan ABD’nin Phoenix ve San Francisco şehirlerinde tam anlamıyla faaliyete geçirebilmiş değil. Ancak Alphabet’in sahibi olduğu şirket, şimdiden gözünü başka bir kıtaya dikmiş durumda.

Şirketin CEO’su John Krafcik, sürücüsüz taksi servisini ABD’nin ardından 2018 sona ermeden Avrupa’da da faaliyete geçirmeyi istediklerini dile getirdi. İtalya’nın Torino şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Otomotiv Haberleri Konferansı’nda konuşan Krafcik, Waymo’nun Avrupa pazarına gelişinin bir iş ortağının yardımıyla olmasının muhtemel göründüğünü belirtti.

Waymo CEO’su konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Waymo olarak bizim için Avrupa’da bir tür deney yapma fırsatı mevcut. Farklı ürünler ve hatta farklı pazar stratejilerini deneyebiliriz. Avrupa’da ABD’dekinden çok daha farklı bir yaklaşım içinde olmamız da ihtimal dahilinde.”

Waymo markasının Avrupa’da çok güçlü olmadığını kabul eden Krafcik, Avrupa pazarında çok güçlü otomobil markaları olduğunu belirtti. Marka bilinirliğinin servisin başarıya ulaşmasına yapabileceği etki nedeniyle Waymo’nun Avrupa’da başka bir isimle faaliyet göstermesi muhtemel görünüyor.

Waymo sürücüsüz taksi servisinde kullanmak amacıyla bundan kısa bir süre önce Chrysler’den 62 bin adet Pacifica minivan alacağını duyurmuştu. Söz konusu 62 bin aracın tamamının ABD’de kullanılması beklenirken, Fiat Chrysler ile Waymo arasındaki bu yakın işbirliğinin Avrupa’da da sürüp sürmeyeceği henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER