Ulaşım

Waymo sürücüsüz otomobilleriyle 2017’de 3.2 milyon kilometre yol katetti

waymo surucusuz otomobilWaymo sürücüsüz otomobil teknolojisinin testlerine 2017’de de tam gaz devam etti. Alphabet’in çatısı altında bulunan şirketten yapılan açıklamaya göre, şirketin filosunda bulunan araçlar 2017’de otonom sürüş modunda 3.2 milyon kilometre yol katetti. Böylelikle şirketin sürücüsüz otomobillerle katettiği toplam mesafe 6.5 milyon kilometreye yaklaştı.

Waymo sürücüsüz araçlardan oluşan taksi servisinin 2018’de faaliyete geçmesini planlıyor. Bu çerçevede yeni araç siparişi de veren şirket, testlerle otonom sürüş teknolojisini geliştirmek adına daha fazla veri toplamayı amaçlıyor.

Waymo hâli hazırda sürücüsüz otomobil filosunu ABD’de 25 şehirde test ediyor. Bu şehirlerin büyük kısmı, Alphabet’in genel merkezinin de bulunduğu Kaliforniya eyaletinde yer alıyor. Testlerine ilişkin verileri Kaliforniya Valiliği ile de paylaşan Waymo, eyalet sınırları içinde 567 bin 366 kilometre test sürüşü yapıldığını belirtti.

Waymo sürücüsüz otomobil teknolojisini 2017’de hatırı sayılır ölçüde geliştirdi

Google otonom sürüş konusundaki çalışmalarına uzun bir süre önce başlamıştı. Çalışmaların Waymo çatısı altında özelleştirilmesi ise sürecin hız kazanmasını sağlamıştı. Waymo sürücüsüz otomobil teknolojisini özellikle 2017’nin ikinci yarısında hatırı sayılır ölçüde geliştirmişti. Bu gelişimin uzun vadeli hedeflere ulaşılmasını kolaylaştıracağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER