Ulaşım

Waymo sürücüsüz otomobil çalışmalarında Lyft ile işbirliği yapıyor

waymo surucusuz otomobilWaymo sürücüsüz otomobil teknolojisini geliştirme sürecinde başka şirketlerle işbirliği yapmaktan uzak durmuyor. Alphabet’in sahibi olduğu şirket, bu doğrultuda son olarak özel ulaşım servisi Lyft ile anlaşmaya vardı. Hem geliştirme hem de test projelerini kapsayan anlaşmanın detayları bilinmiyor. Ancak her iki şirketin önünde de işbirliği için güçlü motivasyon faktörleri bulunuyor.

Waymo tarafından The New York Times’a yapılan açıklamada, şirketin otonom sürüş teknolojisinin daha fazla kişiye ve yere ulaşması için çalıştığı belirtildi. Lyft ise en iyi otonom sürüş teknolojisine ulaşmanın “sürücüsüz seyahat” imkanı sunma hedefi için önemli olduğuna dikkat çekti. Lyft bu hedefi doğrultusunda daha önce GM ile de işbirliğine gitmişti.

Waymo ile yaptığı anlaşma, Lyft’e birkaç açıdan fayda sağlıyor. Kendi hedefine daha hızlı ulaşmak için bir adım atan şirket, en önemli rakiplerinden Uber’e karşı psikolojik olarak da bir üstünlük sağlıyor. Waymo, Uber’i otonom sürüş teknolojisini çalmakla suçluyor. Taraflar arasındaki anlaşmazlık hâli hazırda ABD Adalet Bakanlığı tarafından inceleniyor. Uber’e zor anlar yaşatan Waymo, Uber’in ABD pazarındaki en önemli rakiplerinden biriyle yakın işbirliğini tercih ediyor. Lyft’in kapsama alanı Uber’e kıyasla daha küçük olsa da, “sürücüsüz yolculuk” seçeneğini daha önce sunmak Lyft’e önemli bir avantaj kazandırabilir.

Waymo sürücüsüz otomobil teknolojisini bir deney olmanın ötesine taşıyor

Lyft’i de işbirliği yaptığı şirketler arasına ekleyen Waymo, böylelikle sürücüsüz otomobil teknolojisinin bir deney olmanın ötesine geçmesine önemli katkıda bulunuyor. Sürücüsüz otomobil teknolojisinden yararlanmaya hazır kitlenin varlığının farkında olan şirket, işbirlikleriyle süreci hızlandırıyor.

İLGİLİ HABERLER