Ulaşım

Waymo sürücüsüz otomobilleriyle yaklaşık 5 milyon kilometre test yolculuğu yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

waymo surucusuz otomobilWaymo Twitter hesabı aracılığıyla sürücüsüz otomobil filosunun yaklaşık 5 milyon kilometre test yolculuğu yaptığını açıkladı. Söz konusu testlerin trafiğe açık yollarda gerçekleştirilmiş olması, rakamı daha etkileyici hâle getiriyor. Sekiz yıl önce başlayan testler Google’ın genel merkezinin bulunduğu Mountain View’in yanı sıra Austin ve Phoenix’te gerçekleştirildi. Waymo sürücüsüz otomobil testlerinde Chrysler Pacifica minivanları, Lexus SUV’leri ve “Google Car” olarak bilinen minyatür araçlarını kullandı.

Waymo’nun test sürüşü mesafesinin 4.8 milyon kilometreye ulaşmasının da mercek altına alınması gerekiyor. Proje tamamen Google’ın kontrolü altındayken 7 yıl içinde 3.2 milyon kilometre test sürüşü yapılmıştı. Google, test filosuna geçtiğimiz yılın sonlarında 100 adet minivan eklemişti. Aralık ayında ise proje, Google’ın kanatları altından çıkmış ve bağımsız bir şirketin altında yürütülmeye başlamıştı. Bu dönüşüm, işleri hızlandırmışa benziyor. Waymo’nun sürücüsüz otomobil filosu yaklaşık 7 ay içinde 1.6 milyon kilometre test sürüşü gerçekleştirdi.

Waymo’nun sürücüsüz otomobilleri, daha fazla mesafe katettikçe daha güvenli hâle geliyor. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin şubat ayında açıkladığı rakamlar, Waymo’nun mühendislerinin sürücüsüz otomobilin kontrolünü ele aldığı durumların önemli ölçüde azaldığını gösteriyor. Bu değişim, şirketi Phoenix’te sürücüsüz minivanlarla yolcu taşıma konusunda cesaretlendirmişe benziyor.

Waymo sürücüsüz otomobil çalışmalarını daha şeffaf yürütüyor

Sürücüsüz otomobil projesi, Google’dan bağımsızlığını kazanmasının ardından daha şeffaf biçimde ilerliyor. Waymo’nun kuruluşundan bu yana Medium blogu aracılığıyla düzenli olarak projenin ilerleyişine ilişkin bilgi paylaşımı yapılıyor.

İLGİLİ HABERLER