Ulaşım

Waymo’nun sürücüsüz minivanı San Francisco sokaklarında görüldü

waymo surucusuz minivanGoogle’ın çatı şirketi Alphabet’in sürücüsüz otomobil girişimi Waymo, otonom araç testlerini bugüne kadar genellikle beş şehirde gerçekleştirmişti. Ancak şirket Mountain View, Austin, Kirkland, Phoenix ve Detroit’in yanına yeni bir şehir eklemiş gibi görünüyor. Waymo sürücüsüz minivan testlerini ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Francisco’da gerçekleştiriyor.

Alphabet’in genel merkezi yine Kaliforniya eyaletinde bulunan Mountain View’de olsa da, San Francisco şirket tarihinde ayrı bir öneme sahip. İlk başta Google bünyesinde yürütülen otonom sürüş çalışmaları ilk olarak 2009’da San Francisco’da test edilmişti.

Waymo logosunu taşıyan Chrysler Pacifica minivanların San Francisco sokaklarındaki fotoğrafları sosyal medyada dolaşmasının başlamasının ardından önce sessiz kalan şirket, daha sonra bir açıklama yayınladı. Açıklamada San Francisco’da test sürüşlerinin yapıldığı doğrulanırken, 2009’daki testlere de atıfta bulunulması da dikkat çekti. Şirket, San Francisco’nun sisli havasının ve yokuşlu yollarının daha farklı ortamlarda aracı test etmeyi mümkün kıldığını belirtti.

Waymo sürücüsüz minivan testlerine 2017’de başlamıştı

Waymo sürücüsüz minivan testlerine 2017’de ABD’nin Arizona eyaletinde başlamıştı. Şirket, trafiğe açık yollarda gerçekleştirilen testlerde direksiyonun başına bir “acil durum sürücüsü” de yerleştirmemişti. Early Rider isimli bir program kapsamında sürücüsüz minivanlarıyla insan taşımayı planlayan Waymo, bu programı Arizona dışına ne zaman taşıyacağı konusunda henüz bilgi vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER