Ulaşım

Waymo sürücüsüz kamyon testlerine başladı

waymo surucusuz kamyonGoogle’ın sürücüsüz otomobil projesi, bir süre önce bağımsızlığını ilan etmiş ve ana şirket Alphabet’in şemsiyesi altında Waymo isimli bir şirkete dönüşmüştü. Uber ile kısa sürede tabir-i caizse “kanlı bıçaklı” hâle gelen şirket, rekabetin sahasını genişletmekten de çekinmiyor gibi görünüyor. BuzzFeed’de yer alan habere göre, Waymo sürücüsüz kamyon testlerine de başladı.

Uber geçtiğimiz yıl otonom kamyonlar üzerinde çalışan Otto isimli şirketi satın almıştı. Şirket, Otto’nun teknolojisiyle kendi otonom sürüş çalışmalarına bir temel oluşturmuştu.

BuzzFeed’in haberinde Waymo’nun sürücüsüz kamyonunun bir fotoğrafta görüldüğü, daha sonrasında şirketin de projeyi doğruladığı belirtildi. Waymo tarafından yapılan açıklamada, şirketin otonom sürüş donanımı ve yazılımı geliştirme konusunda 8 yıllık bir tecrübeye sahip olduğu hatırlatıldı. Şirket bu tecrübe çerçevesinde otonom sürüş teknolojisine nasıl entegre edilebileceği konusunda teknik bir keşif yaptığını belirtti. Kamyonlara otonom sürüş teknolojisi entegre etmenin güvenlik odaklı bir seçim olduğunu dile getiren Waymo sözcüsü, her yıl kamyonların karıştığı kazalarda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Waymo sürücüsüz kamyon konusunda Uber’in gerisinden geliyor

Waymo ve Uber arasında ipler oldukça hızlı gerilse de, Alphabet’in otonom sürüş şirketinin sürücüsüz kamyonlar konusunda Uber’i kısa vadede yakalaması pek mümkün görünmüyor. Waymo’dan yapılan açıklamada, aracın şu anda sadece test aşamasında olduğunun altı çizildi. Kamyonun trafiğe açık yollarda hâlâ gerçek insanlar tarafından kullanıldığı ve veri topladığı belirtildi. Uber ise ilk sürücüsüz kamyon sevkiyatını geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER