Ulaşım

Waymo Jaguar ile birlikte sürücüsüz I-Pace’i test edecek

waymo jaguarAlphabet’in sürücüsüz otomobil birimi Waymo, iş ortakları arasına yüksek profilleri markaları eklemeye devam ediyor. Bu doğrultuda şirketin en yeni iş ortağı Jaguar oldu. Waymo Jaguar ile birlikte otonom sürüş teknolojisiyle güçlendirilmiş elektrikli I-Pace’i test edecek.

Waymo ve Jaguar arasındaki işbirliği, New York Otomobil Fuarı kapsamında düzenlenen etkinlikte duyuruldu. Waymo’nun otonom sürüş teknolojisine sahip Jaguar I-Pace’lerin yol testlerinin bu yıl içinde Arizona eyaletinin Phoenix şehrinde başlayacağı belirtildi.

İki şirket, elektrikli I-Pace’in 2020 itibarıyla Waymo’nun filosunun parçalarından biri haline gelmesini hedefliyor. Üretimin ilk iki yılında 20 bin aracın Waymo’nun sürücüsüz taksi servisine dahil edilmesi planlanıyor. Bu yıl içinde faaliyete geçmesi öngörülen sürücüsüz taksi servisi sayesinde insanların Waymo’nun otonom sürüş teknolojisine sahip araçlarını çağırarak yolculuk yapması mümkün olacak.

I-Pace, Waymo’nun sürücüsüz otomobil filosuna katılan altıncı araç olacak. Hâli hazırda filoda Chrysler Pacifica minivan, Waymo’nun kendi üretimi olan küçük test araçları ve çeşitli Lexus modelleri bulunuyor. Jaguar ve aynı grupta olduğu Land Rover ise kendi sürücüsüz otomobil teknolojilerini geliştirmek için çalışmayı sürdürüyor. Bu çalışmalarda arazi koşullarında yolculuk da odak noktaları arasında yer alıyor.

Waymo Jaguar ile olan işbirliğini gözlerin sürücüsüz otomobil çalışmalarında olduğu bir dönemde duyurdu. Uber’in test aracının karıştığı ölümlü kazanın ardından sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerine çalışma yapan her şirket, planlarını gözden geçiriyor.

İLGİLİ HABERLER