İpucuManşetler

watchOS 9 Public Beta nasıl indirilir ve yüklenir?

watchos 9 public beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, WWDC 2022 gelecek sürüm yazılımlarının ön gösterimini yaptıktan bir ayı biraz aşkın zaman sonra, pazartesi akşamı iOS 16, iPad OS 16, macOS Ventura ve watchOS 9 için genel beta sürümlerini yayınladı. Eğer uyumlu bir Apple Watch’ınız varsa ve watchOS 9‘a ilk elden bir göz atmak istiyorsanız, watchOS 9 Public Beta sürümünü hemen akıllı saatinize yükleyebilirsiniz.

watchOS 9, bir dizi yeni sağlık ve fitness özelliğinin yanı sıra saati zevkinize göre kişiselleştirmenin yeni yollarını sunuyor. Öne çıkan özelliklerden bazıları; gelişmiş koşu ölçümlerini, yeni antrenman görünümlerini, triatlet desteğini ve ilaç hatırlatıcılarını içeriyor. Bununla birlikte, bu watchOS 9’un final sürümü değil. Onun için bu sonbaharda Apple Series 8’i (ve muhtemelen yeni bir SE ve yeni bir sağlam kasalı Apple Watch ile birlikte) piyasaya sürmesini beklemek gerekiyor.

Her zaman olduğu gibi, beta yazılımı yüklemek çeşitli riskleri beraberinde getiriyor. Bazı uygulamalarınız düzgün çalışmayabilir veya kararlı bir yazılım sürümüne kıyasla çeşitli hatalar olabilir. Tanıtımı yapılan bazı özelliklerin tam olarak kullanılamaması da mümkündür.

Eğer imkanınız varsa, sürekli kullanmadığınız, bir kenarda duran bir Apple Watch’a public beta sürümünü yüklemek daha mantıklı olacaktır. Çünkü watchOS 9 beta’yı indirip yükledikten sonra, watchOS’un önceki sürümlerine geri dönme imkanınız yoktur. Ayrıca, eşleştiği iPhone’a da iOS 16’nın public beta sürümünü indirmeniz gerekiyor. Bu, bir değil iki cihazda beta yazılımına sahip olmayı gerektiriyor.

Eğer rahatınızı bozmak istemiyorsanız, en güzeli sonbaharı, watchOS 9 final sürümünü beklemek olacaktır. Ancak her şeyi göze alıyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek watchOS 9 Public Beta sürümünü indirip yükleyebilirsiniz:

  • Uyumlu bir Apple Watch’unuz olup olmadığını kontrol edin. watchOS 9, Series 3 desteğini kaldırıyor, yani bir Series 4, Series 5, Series 6, Watch SE veya Series 7’ye ihtiyacınız olacak.
  • Safari’nin mobil sürümünde Apple’ın beta yazılım sayfasına gidin.
  • Apple Kimliğinizle giriş yapın
  • Önce iOS 16 beta sürümünü iPhone’unuza indirin. Bunu nasıl yapacağınızı burada görebilirsiniz.
  • Bu yapıldıktan sonra watchOS 9 sekmesine dokunun
  • Başlarken bölümünde Apple Watch’ınızı kaydedin seçeneğini belirleyin.
  • Profili İndir‘e dokunun ve istendiğinde İzin Ver‘i seçin
  • Profili iPhone’unuzdaki Watch uygulamasında görmeniz gerekir.
  • Sağ üst köşedeki Yükle‘ye dokunun
  • iPhone şifrenizi girin ve Apple Watch’unuzu yeniden başlatın
  • Bu yapıldıktan sonra, Watch uygulamasına geri dönün. Saatim sekmesine gidin, Genel‘e ve ardından Yazılım Güncelleme‘ye dokunun.
  • Yükle‘ye dokunun. Yazılımı yüklemek için saatin şarj cihazında olması, pilinin en az yüzde 50’sinin olması ve iPhone’unuzun Wi-Fi kapsama alanında olması gerekir.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra watchOS 9 Public Beta sürümünü kullanabilirsiniz. Yine de, bazı özellikler beklediğiniz gibi çalışmayabilir. Bu olursa, herhangi bir sorunu çözüp çözmediğini görmek için akıllı saati yeniden başlatmayı deneyin. Bazı sorunlar ise gelecekteki beta sürümleriyle de çözülebilir, bu nedenle düzenli olarak güncelleme yaptığınızdan emin olun.

İLGİLİ HABERLER