İpucuManşetler

watchOS 8 Public Beta nasıl yüklenir?

watchos 8

Apple iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 15 ve macOS Monterey için public beta, diğer bir deyişle herkese açık beta sürümlerini yayınladı. iOS 15 ve iPadOS 15 beta sürümlerinin nasıl yükleneceğine burada yer vermiştik. En yeni Apple Watch yazılımını test etme konusunda hevesliyseniz, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

watchOS 8’in eksiksiz ve kararlı sürümünün bu sonbaharda yayınlanması bekleniyor. Fitness uygulamasında daha fazla egzersiz türü, yeni bir Farkındalık uygulaması, iPhone’da çekilen Portre Modu fotoğraflarıyla çalışan bir saat yüzünün yanı sıra iyileştirilmiş hava durumu ve akıllı ev uygulamaları gibi bir dizi yeni özellik getiriyor. Series 3, Series 4, Series 5, Series 6 ve SE Apple Watch modelleri bu yeni sürümle uyumlu olacak.

Beta sürümünü yüklemeden önce aşağıdaki hususları dikkate almalısınız:

  1. Beta yazılımı genellikle sorunludur ve üçüncü taraf uygulamalarla ilgili sorunlar çıkabilir. Bazı hatalar düşük performansa ve normale daha düşük pil ömrüne neden olabilir. Düşük bir ihtimalle de olsa, eğer elinizde ikinci bir Apple Watch varsa, bu ikinci saatte denemek daha iyi olacaktır.
  2. iOS ve iPadOS betalarından farklı olarak watchOS 8 beta’yı yüklerseniz watchOS 7’nin kararlı sürümüne geri dönmenin bir yolu yoktur. Eğer hatalarla karşılaşırsanız ve memnun edici bir deneyim elde edemezseniz, Apple sonbaharda kararlı sürümü yayınlayana kadar buna bağlı kalmanız gerekecektir. Bu, özellikle Apple Watch’ınıza hayatınızda büyük oranda bağlıysanız, beta sürümünden uzak durmak için yeterli bir nedendir.

Eğer yukarıdaki hususlar sizi korkutmuyorsa, işte watchOS 8 beta nasıl yüklenir sorusunun cevabı aşağıda yer alıyor:

  • watchOS 8 beta sürümünü yükleyebilmeniz için iPhone’unuzda iOS 15 beta sürümünün yüklü olması gerekir. Önce telefonunuzda buradaki adımları izleyin ve işiniz bittiğinde buraya geri dönün.
  • iPhone’unuzdaki Safari’de Apple’ın beta yazılım sayfasına gidin.
  • Apple Kimliğinizle giriş yapın.
  • Aşağı kaydırın ve “Get Started” bağlantısına dokunun.
  • Sayfanın üst kısmındaki watchOS 8 sekmesine dokunun.
  • watchOS 8 sekmesinin Başlarken bölümünde “enroll your Apple Watch” seçeneğini takip edin.
  • Aşağı kaydırın ve “Download Profile” düğmesine dokunun ve ardından açılan pencerede “İzin ver” seçeneğini seçin.
  • Beta profilini, profil indirildikten sonra otomatik olarak açılması gereken iPhone’unuzdaki Watch uygulamasına yükleyin.
  • Apple Watch’unuzu yeniden başlatmanız istenecektir. Buna izin vermek için düğmeye dokunun.
  • Apple Watch yeniden başlatıldığında, Watch uygulamasına gidin, “Genel”e dokunun, “Yazılım Güncelleme”ye dokunun.
  • watchOS 8 beta’nın saatinize yüklenmeye hazır olduğunu görmelisiniz. Devam etmek için “Yükle”ye dokunun.
  • Yazılım güncellemesi telefonunuza indirilecek ve ardından saate aktarılacaktır. Kurulumu tamamlamak için saatin şarj cihazında, iPhone’unuzun yakınında, Wi-Fi’ye bağlı ve yüzde 50 veya daha fazla şarjlı olması gerekir. Tüm bu kriterler karşılanmazsa saat, tüm bunlar hazır olana kadar kurulumu duraklatacaktır.

watchOS 8 beta yazılımı yüklendikten sonra saat kendini yeniden başlatacak ve daha sonra onu kullanmaya hazır olacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER