Manşetler

watchOS 7 Beta sürümü ilgilenen Apple Watch sahipleriyle buluştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS, iPadOS, macOS ve tvOS’in gelecek güncellemeleri için beta sürümlerini çoktan yayınlamıştı. Son olarak watchOS 7 public beta da bu zincire eklenmiş oldu.

watchOS 7 güncellemesi ile birlikte Apple Watch sahiplerini yeni saat kadranları bekliyor. Aynı zamanda saat kadranlarını arkadaşlarla paylaşmak, özelleştirilmiş saat kadranlarını web’den indirmek de mümkün olacak.

Bu yılın akıllı saat işletim sistemi güncellemesi ile birlikte gelecek en önemli yeniliklerden bir tanesi de uyku takibi olacak. watchOS 7 ile birlikte yeni bir Uyku uygulaması geliyor. Bu uygulama sayesinde her gece kaç saat uyuduğunuzu görebileceksiniz. Ne var ki, Apple henüz uyku kalitesi ve farklı döngüler hakkında bilgi gösteriminde bulunmuyor.

Apple Watch, watchOS 7 ile birlikte daha fazla fitness takip özelliği kazanıyor. Bunların arasında dans, fonksiyonel kuvvet antrenmanı ve soğuma aktiviteleri de bulunuyor. Haritalar uygulamasına ise bisiklet ile yol tarifleri ekleniyor. Ve Apple’ın akıllı saati bundan böyle ellerinizi yıkamakta olduğunuzu anlayacak ve 20 saniyelik bir zamanlayıcı ile ellerinizi gerçekten uzmanların önerdiği süre boyunca yıkamanızı sağlayacak.

Cihaz üzerinde dikte özelliği gibi küçük, ancak yararlı bir iyileştirme sayesinde konuşmaların metne çevrilmesi hızlanacak. Buna ek olarak Siri ile çeviri desteği de var, ancak bu destek henüz Türkçeyi kapsamıyor.

watchOS 7 beta yüklemek isteyenler için uyarı

Apple’ın web sitesinde watchOS ile ilgili olarak gelecek tüm yenilikler sergileniyor. watchOS 7 public beta sürümünü indirerek siz de bunları test edebilirsiniz. Bu arada henüz beta aşamasında olduğu için, watchOS 7 beta sürümünü her gün kullandığınız Apple Watch’a yükleme konusunda iki kez düşünmenizi öneririz. Eğer yüklemeye kararlıysanız, yedek almayı unutmayın. Daha sonra Apple Beta Programı üzerinden kayıt olabilir ve indirme işlemini iPhone’unuz aracılığıyla başlatabilirsiniz.

Bu arada, watchOS 7 yenilikleri için yayınladığımız ön inceleme yazısı ve videosuna da göz atmanızı tavsiye ederiz.

İLGİLİ HABERLER