Manşetler

watchOS 6 yenilikleri: Yeni saat kadranları, uygulamaları, sağlık ve fitness özellikleri

watchos 6

Apple WWDC 2019’da Apple Watch kullanıcılarına sağlık ve fitness durumlarını daha iyi takip etme olanağı ve doğrudan Apple Watch üzerinde yeni saat kadranlarına ve App Store’a erişim sağlayan watchOS 6’nın ön tanıtımını yaptı.

“Kullanıcılara, önem verdikleri kişiler ve bilgilerle bağlantıda kalmaları için yardımcı olmaktan daha iyi ve daha aktif bir gün yaşamaları için ilham vermeye kadar pek çok konuda destek veren Apple Watch, müşterilerimizin günlük yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi,” diyen Apple’ın COO’su Jeff Williams sözlerini şöyle sürdürdü: “watchOS 6, daha güçlü ve kişisel araçlarla kullanıcıların sağlık ve fitness durumlarını daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyor.”

Kadınları ilgilendiren önemli bir yenilik var

Yeni Cycle Tracking uygulaması kadınlara Apple Watch’un kullanım kolaylığından yararlanarak regl döngüleri ile ilgili önemli bilgileri kaydetme ve bir sonraki regl dönemi ve doğurganlık penceresini tahmin etme imkanı veriyor. Günlük kayıt fonksiyonu regl döngüsüyle ilgili, güncel regl dönemi, adet kanaması, semptomlar, yumurtlama tahmin kitinden elde edilen değerler ve doğurganlığı takip etmek için kullanılan diğer veriler gibi bilgilerin hızla girilmesini sağlıyor. Yeni Cycle Tracking özelliği iOS 13 yüklü iPhone’da da kullanılabiliyor.

İşitme sağlığının korunması yaşam kalitesini olumlu yönde etkiler. Araştırmalar işitme kaybının bilişsel yeteneklerde bir azalma ile bağlantılı olduğunu göstermiştir. Apple Watch’un bileğinizdeki optimal konumu sayesinde, Noise uygulaması kullanıcıların konserler ve spor etkinlikleri gibi ortamlarda işitmeyi olumsuz etkileyebilecek ses seviyelerini anlamalarına yardımcı olur. Ses seviyesi değiştikçe, uygulamanın desibel ölçüm değeri gerçek zamanlı olarak değişir. Desibel ölçüm değeri, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre haftada dört saatten fazla maruz kaldığınızda işitme duyunuzu olumsuz etkilemeye başlayabilecek 90 desibel seviyesine ulaştığında size bir bildirim gönderebilir.

Müşteriler, Aktivite halkalarını tamamlama konusunda oldukça tutkulular ve iPhone’daki Aktivite uygulamasının yeni Trends sekmesi şimdi kullanıcılara aktivitelerinin uzun dönemli bir görünümünü sağlayarak ilerleme durumlarını anlamalarına yardımcı oluyor. Bu sekme; aktif kalori, egzersiz dakikaları, yürüme hızı gibi temel ölçümlerle artış veya azalma eğilimlerini anında görmelerini sağlar. Son 90 gün içindeki aktivite düzeyinde son 365 güne göre bir azalma eğilimi görülüyorsa, Aktivite uygulaması kullanıcıya eski seviyesine yeniden ulaşması için koçluk desteği önerir.

App Store Apple Watch’a geliyor

watchOS 6 ile, App Store ilk kez doğrudan Apple Watch’a geliyor. Kullanıcılar Siri, Dikte veya Karalama’yı kullanarak bileklerinden kolayca üçüncü taraf uygulamaları yükleyebilir ve saat ekranı için tasarlanmış uygulama ürün sayfalarını görebilirler. Geliştiriciler, yalnızca Apple Watch için, yani bir iOS uygulaması olmadan bağımsız bir şekilde Apple Watch’ta çalışacak uygulamalar üretebilirler.

Yeni saat kadranları geliyor

watchOS 6 yeni dinamik saat kadranları, daha fazla kişiselleştirme fırsatı sunan özelleştirme seçenekleri ve favori uygulamalara, kişilere ve bilgilere erişim sağlıyor. Bunlardan bazıları: Modular Compact, Solar, Gradient ve Numerals kadranları olarak sıralanıyor.

Yeni geliştirici araçları arasında müzik, radyo ve podcast aktarımı için bir ses API’sının yanı sıra fizik terapi ve meditasyon gibi seans tabanlı görevler için daha uzun çalışma süresi sağlayan bir API bulunuyor ve CoreML şimdi aygıt içi girdilerin daha hızlı işlenmesini sağlamak için Apple Watch Series 4’teki Apple Neural Engine’i kullanıyor.

Popüler Sesli Notlar uygulaması watchOS 6 ile Apple Watch’a geliyor. Öte yandan Apple Kitaplar’dan satın alınan sesli kitaplar şimdi doğrudan saatteki yeni Audiobooks uygulamasından dinlenebiliyor. Yeni Hesap Makinesi uygulaması bahşiş ve hesap paylaşma hesaplamalarını doğrudan bileğinizden yapmanıza yardımcı oluyor.

Siri arama sonuçları web sayfası sonuçlarının tamamını Apple Watch’ta görüntüleyebilir. Apple GymKit uyumluluğu şimdi Octane Fitness, TRUE Fitness ve Woodway markalarını da kapsıyor. Böylece Apple Watch’u dünya genelinde spor salonlarında daha fazla kardiyo ekipmanına bağlıyor.

watchOS 6 ne zaman çıkacak?

watchOS 6’nın geliştirici önizlemesi bugünden itibaren developer.apple.com adresinde Apple Developer Program üyelerinin kullanımına sunulacak. Yeni yazılım özellikleri, iOS 13 veya daha yeni bir sürümü yüklü iPhone 6s veya daha yeni bir iPhone modeli ile eşleştirilmiş Apple Watch Series 1 veya daha yeni Apple Watch modelleri için bu sonbaharda ücretsiz güncelleme olarak sunulacak.

Yaz Sezonu için yeni Apple Watch Saat Kayışları

Bugünden itibaren Spor Kordon ve Spor Loop’un yeni renkleri Güneş Sarısı, Pitaya ve Mavi Kantaron’un yanı sıra Apple, gelirleriyle şu LGBTQ savunucusu kuruluşlara bağış yaptığı yeni Pride Edition Spor Loop seçeneklerini sunuyor: Encircle, Gender Spectrum, GLSEN, ILGA, PFLAG, The National Center for Transgender Equality ve The Trevor Project.

Yeni Apple Watch kayış renkleri apple.com ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebiliyor ve önümüzdeki haftadan itibaren ABD ve 35’ten fazla ülke ve bölgede Apple Store’larda ve belirli Apple Yetkili Bayilerinde ve iletişim operatörlerinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER