Manşetler

watchOS 6 Ön İnceleme: Sonbaharda Apple Watch’a hangi yenilikler geliyor?

watchos 6 ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple WWDC 2019’da iOS 13, iPadOS, macOS Catalina ve tvOS 13’ün yanı sıra watchOS 6’nın da ön gösterimini yapmıştı. Sonbaharda Apple Watch akıllı saatlere gelecek olan bu işletim sisteminin sunacağı yeniliklere hızlı bir bakış atıyoruz.

WWDC 2019’dan hemen sonra elimizde bulunan Apple Watch Series 4‘e watchOS 6 beta sürümünü kurduk. Videoda ve bu inceleme yazısında göze çarpan başlıca yeniliklere hızlı bir bakış atıyoruz. Sonbaharda, watchOS 6 tüm kullanıcılara sunulduğu zaman daha detaylı bir watchOS 6 incelemesi yayınlayacağız.

Yeni saat kadranları

Her yeni watchOS sürümünde olduğu gibi, watchOS 6 da yeni saat kadranlarıyla birlikte geliyor. Yeni kadranlar arasında özellikle görsel açıdan çok hoş görünen Numerals kadranları dikkat çekiyor. Bunlar Apple Watch‘un ekranını tamamen kaplayan sayıları, ön planda bulunan akrep ve yelkovan eşliğinde gösteriyor. Özellikle bazı renkli Apple Watch kordonlarıyla uyumlu gidecek renk seçenekleri de mevcut.

watchos 6 solar kadran

Modüler kadran seçenekleri arasına da Modüler Sıkıştırılmış adlı yeni bir saat kadranı ekliyor. Bu kadranda iki adet küçük ve bir adet büyük komplikasyon mevcut. Ayrıca saati de analog ya da dijital arasından seçebilirsiniz. Güneşin saate göre gökyüzündeki konumunu gösteren Solar kadran da oldukça ilgi çekici görünüyor.

Yerleşik uygulamalar artıyor

watchOS 6 ile birlikte gelecek en önemli yeniliklerden bir tanesi, yerleşik uygulamaların sayısının artacak olması. Yeni uygulamalar oldukça kullanışlı görünüyor. Hesap Makinesi uygulaması dört işlemi kolaylıkla yapmanızı sağlıyor. Ayrıca bahşiş ve yüzde hesabı gibi özel fonksiyonlar var. Bunları ekrana hafifçe bastırarak değiştirebilirsiniz.

watchos 6 hesap makinesi

Sesli Notlar da Apple Watch sahiplerinin günlük hayatta işini kolaylaştıracaktır. iCloud ile eşzamanlanan bu notları iPhone, iPad veya Mac üzerinden de dinleyebilirsiniz. Ayrıca Apple Watch Series 4’ün güçlü hoparlörü akıllı saat üzerinde alınan sesli notları burada da dinlemek için yeterli oluyor.

apple watch sesli notlar watchos 6

Gürültü adı verilen yepyeni bir uygulama daha var. Apple Watch’un dahili mikrofonu ile ortam dinlemesi yapılıyor ve gürültünün şiddeti desibel cinsinden gösteriliyor. Oldukça verimli çalışıyor gibi görünen bu uygulama, ortamdaki gürültü seviyesi belirli bir değerin üstüne çıktığında bildirimle uyarıyor. Apple, gizlilik konusunda ise kullanıcıların içinin rahat edebileceğini söylüyor. Bir ses kaydı yapılması ve bunun uzak sunucuya yüklenmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Kadınları ilgilendiren Döngü İzleme uygulaması da mevcut sağlık uygulamaları arasına ekleniyor. Kadınlar bu uygulama sayesinde adet döngülerini akıllı saat üzerinden kontrol edebilecekler. Uygulamayı kullanmadan önce iPhone’daki Sağlık uygulamasından gerekli bilgilerin girilmesi gerekiyor.

App Store Apple Watch’a geliyor

Şimdiye kadar Apple Watch’a uygulama yükleme işlemi için iPhone’daki Watch uygulaması kullanılıyordu. Ancak watchOS 6 ile birlikte akıllı saatte yerleşik App Store uygulaması bulunacak. Bu sayede uygulama yükleme işlemini iPhone’a bağlı kalmadan gerçekleştirebileceksiniz.

watchos 6 app store

İlk kez App Store’dan uygulama indirmeden önce, Apple kimliğinizin şifresini girmeniz gerekiyor. Bunu karalama özelliğini kullanarak ya da bağlı iPhone’daki klavye ile gerçekleştirebilirsiniz. Sonraki indirmelerde yan düğmeye iki kez basmak ve sonrasında Apple Watch parolasını girmek yeterli oluyor.

App Store kullanıcı arayüzü basit ve anlaşılır. En üst kısımda arama çubuğu var. Dikteyi kullanarak rahatlıkla uygulama arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Daha fazla detay sonbahardaki incelemede olacak

Apple Watch’a watchOS 6 ile birlikte daha birçok yenilik gelecek. Örneğin, bizim en çok ilgimizi çekenlerden bir tanesi, müzik akış uygulamalarının doğrudan akıllı saat üzerinden çalışabilecek olması. Böylelikle internet radyolarını Apple Watch üzerinden dinlemek mümkün olacak. Bunun dışında Siri’ye gelen yenilikler ve dahası da sonbaharda, watchOS 6 yayınlandığı zaman gerçekleştireceğimiz detaylı incelemede olacak.

İLGİLİ HABERLER