Manşetler

watchOS 5 yayınlandı, indirebilirsiniz

watchos 5

Apple Watch‘un işletim sistemi watchOS’in en son versiyonu watchOS 5, Apple’ın geçen hafta gerçekleştirdiği Apple Watch Series 4 tanıtımı sırasında söz verdiği gibi 17 Eylül tarihinde yayınlandı. Eğer bir Apple Watch’unuz varsa, yeni sürümü hemen şimdi indirebilirsiniz.

watchOS 5 ile birlikte küçük, ancak yararlı birçok yenilik Apple’ın akıllı saatini kullananlarla buluşuyor. Aktivite uygulaması içinde arkadaşlarla yarış imkanı, Antrenman içinde yeni egzersiz türleri ve daha rahat hedef kontrolü, başlatma ve bitirme anımsatıcıları, otomatik duraklatma gibi özellikler ve işlevler yeni sürümle geliyor.

Öte yandan Denetim Merkezi kontrollerini düzenleme, Bildirim Merkezi ve Denetim Merkezi’ni uygulamalar içinde açma, gelen web sitesi bağlantılarını Apple Watch’tan görüntüleme, Wi-Fi ağlarına elle bağlanma gibi kullanıcıların hoşuna gidecek yenilikler geliyor.

watchOS 5 nasıl yüklenir?

watchOS 5’i yüklemek için Apple Watch’unuzun bağlı olduğu iPhone’daki Watch uygulamasını açmalı ve Yazılım Güncelleme bölümüne gitmelisiniz. Burada watchOS 5 güncellemesini göreceksiniz. Güncelleme sırasında Apple Watch şarjda olmalı veya pil seviyesi yüzde 50’nin üstünde olmalıdır. Aynı zamanda iPhone’da Wi-Fi ağına bağlı bulunmalıdır.

watchOS 5 hangi cihazlara yüklenebilir?

iOS 12 yüklü iPhone 5s veya daha yeni bir iPhone modeli ile çalışan Apple Watch Series 1 ve daha yeni modellerde kullanıma sunulacak. watchOS 5, orijinal Apple Watch modelinde kullanılamayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER