Teknoloji

watchOS 5.3 güncellemesi ile birlikte Walkie-Talkie kullanıcılarına iyi haber

apple watch walkie-talkie

Apple sadece iOS 12.4 güncellemesini değil, aynı zamanda watchOS ve HomePod için de güncellemeler yayınladı. Bu arada şirket bir taraftan da sonbaharda sunacağı büyük işletim sistemi güncellemeleri için hazırlıklarını sürdürüyor. watchOS güncellemesi Apple Watch kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir gelişmeyi içeriyor.

watchOS güncellemesiyle birlikte, Apple Watch’taki Walkie Talkie uygulamasını yeniden etkinleştiren güvenlik düzeltmesi de yayınlandı. Uygulama, keşfedilmiş olan bir güvenlik açığı nedeniyle kısa bir süre önce devre dışı bırakılmıştı.

Söz konusu güvenlik açığı, bir başka kişinin iPhone’unu onun izni olmadan dinleme imkanını sunuyordu. Apple, bu açığın kötüye kullanıldığına dair herhangi bir işarete rastlamadığını kaydetmişti.

En son watchOS güncellemesi, yani watchOS 5.3 ile birlikte Apple Watch’un EKG işlevine iyileştirmeler getiriliyor. Aynı zamanda Kanada ve Singapur gibi bölgelerde çalışan akıllı saatler için de düzensiz kalp atışı algılama özelliği getiriliyor.

Öte yandan HomePod akıllı hoparlör de, bu cihaza gelen güncelleme ile birlikte Japonya ve Tayvan gibi bölgelerde de çalışabilir hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER