Teknoloji

watchOS 5.2.1 ile EKG özelliği daha fazla ülkeye geldi

watchos 5.2.1

Apple WWDC 2018’de watchOS 5 sürümünün tanıtımını gerçekleştirmişti. Bu sürümle birlikte Walkie-Talkie modu, Podcast’ler, Antrenman algılama ve bunun gibi özellikler gelmişti. Apple, yayınladığı watchOS 5.2.1 güncellemesiyle birlikte akıllı saatine birtakım yeni özellikler getirdi. Aynı zamanda EKG özelliği daha fazla Avrupa şehrine açıldı.

Apple geçen yıl WWDC 2018 etkinliğinde “Pride” adını verdiği bir saat kadranı tanıtmıştı. watchOS 5.2.1 güncellemesiyle birlikte Pride saat kadranına yeni bir tasarım ve stil seçeneği getirildi. 2019 model Pride saat kadranında kullanıcı bileğini kaldırdığında veya ekrana tıklattığında kıpırdayan gökkuşağı şeritleri bulunuyor. Bunun yanı sıra Apple, iki yeni Pride Analog saat kadranını da ekliyor. Bunlardan bir tanesi kare şekilliyken diğeri ise dairesel şekle sahip. Bu saat kadranlarının renkleri de kullanıcı bileğini her kaldırdığında değişiyor.

Ayrıca güncellemeyle birlikte EKG işlevi daha fazla Avrupa ülkesine getiriyor. Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, İzlanda, Polonya, Slovakya gibi ülkelere elektrokardiyogram ölçüm imkanı sunuluyor. Aynı zamanda bazı kullanıcıların Kaşif saat kadranındaki numaraların bazılarını görememe sorunu da çözüme kavuşuyor.

watchOS 5.2.1 güncellemesi dünya çapında yayınlandı. Kullanıcılar iPhone’larında bulunan Apple Watch uygulamasında Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek güncellemeyi akıllı saatlerine kurabilirler.

İLGİLİ HABERLER