Teknoloji

watchOS 5 17 Eylül’de yayınlanacak

apple watch series 4

Apple’ın yeni ürünlerini tanıttığı etkinliğin yıldızlarından birisi de Apple Watch Series 4 oldu. Şirket yeni akıllı saatini tanıtırken, watchOS platformunun en yeni versiyonunun çıkış tarihini de açıkladı. watchOS 5, 17 Eylül’den itibaren kullanıcılarla buluşacak.

En yeni watchOS sürümünün duyurusu ve ön izlemesi, haziran ayında gerçekleştirilen WWDC 2018’de yapılmıştı. Yeni egzersizler, arkadaşlarla rekabetçi aktiviteler, otomatik egzersiz tespiti ve kişisel antrenör gibi özellikler sunan watchOS 5, özellikle sporseverler için önemli avantajlar getiriyor.

Yeni işletim sistemiyle kullanıcılar Apple Watch üzerinden podcast dinleyebilecek. Walkie-Talkie özelliği ise diğer saat sahipleriyle etkileşime girmeyi sağlayacak. WebKit desteği ve Siri ile etkileşime girmek için sunulan yeni yollar, watchOS 5 ile gelen yenilikler arasında bulunuyor.

watchOS 5, Apple Watch Series 4 için optimize edilmiş bir deneyim sunuyor. Apple Watch Series 4, EKG sensörü ve yeni bir saat arayüzüyle geliyor. Yeni Apple Watch modelleri, seleflerine kıyasla yüzde 30 oranında daha büyük ekranlar taşıyor. WatchOS arayüzü de daha büyük ekranlarla uyumlu çalışacak şekilde optimize edildi. Dokunmaya dayalı geri bildirim ve daha yüksek ses çıkaran hoparlörlere sahip Apple Watch Series 4, düşmeleri algılayabilecek ve 5 saniye içinde çağrı iptal edilmezse acil servis numaralarını arayabilecek.

İLGİLİ HABERLER