Manşetler

watchOS 4 sonbaharda yeni saat yüzleri ve egzersiz takip özellikleriyle geliyor

watchos 4

Apple WWDC 2017 açılış etkinliğinde Apple Watch’un işletim sistemi watchOS’in yeni sürümünü de duyurdu. watchOS 4 adını taşıyan işletim sistemi, önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak. Saat yüzleri için yeni özellikler getiren işletim sistemi, günün saatine veya konuma göre kullanıcılara bilgi aktaracak. Siri tabanlı arayüz de işletim sisteminin kullanıcılara getirdiği ilgi çekici özellikler arasında bulunuyor. Otomatik öğrenme teknolojisine sahip Siri arayüzü, kullanıcılara günün hangi anında hangi bilginin yarayabileceğini öğrenecek ve bu bilgiyi ekrana taşıyacak. Biniş kartı, gün batımı zamanı ve akıllı ev kontrolü ekranda gösterilecek bilgiler arasında bulunuyor.

Çiçek dürbünü tasarımına sahip bir saat yüzü de geliştiren Apple, Mickey ve Minnie Mouse’un yanına başka çizgi karakterler de ekliyor. Oyuncak Hikayesi’nden Woody, Jesse ve Buzz yeni karakterler arasında yer alıyor.

watchOS 4, Apple’ın fitness takip yeteneğine güncellemeler getiriyor. Antrenman uygulamasının arayüzünü yenileyen Apple, antrenman ekipmanları üreticileriyle de yeni işbirliklerine gidiyor. Bu yeni işbirlikleri sayesinde antrenman kaydının daha doğru tutulabilmesi adına eğim ve yoğunluk gibi bilgilerin daha iyi aktarılabilmesi amaçlanıyor.

Apple’dan yapılan açıklamada Watch sahiplerinin cihazlarını antrenman ekipmanlarına NFC ile bağlayabileceği belirtildi. Yeni antrenman özelliklerinin spor salonlarında çalışmayı seven Apple Watch sahiplerini mutlu edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Müzik yönetimi de Apple’ın yeni watchOS sürümüyle gelişim vadettiği alanlar arasında bulunuyor. Apple Music çalma listelerini otomatik olarak çekecek olan Apple Watch, birden fazla çalma listesini destekleyecek. Saatin Dock ekranının da tasarımını yenileyen Apple, son kullanılan uygulamalar arasında dikey bir arayüz içinde gezinmeyi mümkün kılacak.

watchOS 4 selefi kadar dikkat çekici değişiklikler getirmeyecek

Apple’ın watchOS 4 için duyurduğu değişiklikler, watchOS 3’teki kadar kapsamlı ve dikkat çekici görünmüyor. Cupertino merkezli şirket bunun yerine belli alanlarda kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklanmışa benziyor. Özellikle otomatik öğrenme teknolojisiden yardım alan ve kullanıcılara gerekli bilgileri uygun zamanlarda gösteren Siri arayüzü bu yönde atılan adımlar arasında dikkat çekiyor. watchOS 4 bugünden itibaren geliştiriciler tarafından indirilebilecek. İşletim sisteminin nihai sürümü ise önümüzdeki sonbaharda Apple Watch sahipleriyle buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER