Teknoloji

watchOS 2.2 birden fazla Apple Watch eşleşme desteğiyle geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

watchos 2.2

Birden fazla Apple Watch akıllı saate sahip olanlar, Apple’ın iOS 9.3, OS X 10.11.4 ve tvOS 9.2 güncellemeleriyle birlikte yayınladığı watchOS 2.2 güncellemesi sayesinde tek bir iPhone ile birden fazla Apple Watch eşleştirme şansına sahip oluyor. Böylelikle farklı Apple akıllı saatlerini aynı iPhone ile kullanmak mümkün hâle geliyor.

İndirilmeye sunulan watchOS 2.2 çeşitli yeni işlevler ve düzeltmeleri de beraberinde getiriyor. Bir iPhone’a birden çok Apple Watch eşleme işlevi Auto Switch olarak adlandırılan yeni bir işlev sayesinde işliyor. Kullanıcı bir Apple Watch’u takıp bileğini kaldırdığında iPhone daha önce eşleştirilmiş saate otomatik olarak bağlanıyor. Tabii ki, iPhone’da da iOS 9.3’ün yüklenmiş olması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch için yeni naylon dokuma kayışlar ve yeni fiyat

Ayrıca Apple kullanıcının Apple Watch’unun resmini; tarzı, rengi ve hatta saat yüzü ve komplikasyonlarıyla birlikte iPhone’un ekranında gösteriyor. Böylelikle kullanıcıların hangi akıllı saati bağlamak için seçeceklerini anlaması kolaylaşıyor.

Tek bir iPhone’a farklı akıllı saatleri eşleştirmek Apple Watch sahiplerine farklı tarzlarda saatler satın alma ve bunları istedikleri zaman değiştirip aynı iPhone’la kullanma fırsatı veriyor. Örneğin hem tarzına önem veren hem de Apple Watch sevenler birden fazla akıllı saate sahip olabilir ve saati o gün giydiği kıyafete göre uydurmayı isteyebilir. watchOS 2.2 güncellemesi sayesinde Apple onlara daha fazla hareket alanı sunuyor.

watchOS 2.2’nin diğer yenilikleri arasında Harita’ya Alışveriş, Yiyecek vb. mekanlara göz atmayı sağlayan Yakındaki özelliği, sabit olduğunuzda arkaplandaki kalp atış hızı ölçme sıklığını artırma da bulunuyor. Ayrıca Katalanc, Hırvatça, Slovakça, Romence ve Ukraynaca için sistem dili desteği ve yine bu diller için dikte desteği de geliyor.

Güncellemeyi iPhone’da yüklü olan Apple Watch uygulaması üzerinden indirebilirsiniz. Güncelleme yaparken iPhone ile Watch birbirlerinin menzilinde olması, Watch’un şarja bağlanması veya en az yüzde 50 pil kapasitesine sahip olması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER