Manşetler

watchOS 2.2 birden fazla Apple Watch ile tek bir iPhone’un eşleştirilmesini sağlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-inceleme-00036

Apple, Apple Watch işletim sisteminin gelecek sürümünü kayıtlı geliştiricilerle paylaştı. Yenilikler arasında Haritalar ve birden fazla saat desteği de bulunuyor.

watchOS 2.2 ile birlikte Bakışlar bölümündeki Haritalar uygulaması üzerinden aramalar yapmak, hızlı yön tariflerini görüntülemek veya yerel mekanları öne çıkarmak mümkün oluyor. Apple en son özelliği “Yakınlardakiler” olarak adlandırıyor, buna tıklatmak Yiyecek, İçecekler, Alışveriş, Seyahat, Sağlık gibi alt kategorileri açıyor. Bu, Foursquare’in bir mini versiyonunun saate yerleştirileceğini gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch İncelemesi

Ayrıca watchOS 2.2 geliştiricilere uygulamalar içinde daha detaylı egzersiz özetleri oluşturma fırsatı sağlıyor. Böylelikle saat üzerinde gösterilen bir egzersiz özeti içinde aktif olarak yakılan enerji miktarı, egzersiz boyunca harcanan zaman, ayakta durulan toplam süre gibi unsurlar da bulunacak. Bu güncellemeler hem üçüncü taraf saat uygulamaları hem de Apple’ın kendi Egzersizler ve Sağlık uygulaması için kullanılabilir olacak.

watchOS 2.2 güncellemesinin en son, ancak en ilginç tarafı kullanıcılara tek bir iPhone ile birden fazla Apple Watch’u eşleştirme fırsatı verecek olması. Belki lüks olabilir, ancak birden fazla Apple Watch’a sahip olanlar, ya da aynı aile içinde tek bir iPhone sahibinin, ancak birden fazla Apple Watch kullananın bulunduğu durumlar için birden fazla Apple Watch’un tek bir iPhone ile desteklenmesi epey kullanışlı olacaktır.

Apple Watch’a özel watchOS 2.2 şu an için sadece geliştiricilere açık durumda. Apple bu yeni sürümün son kullanıcılara ne zaman dağıtılacağını açıklamadı. Ayrıca iOS’in aksine watchOS için de bir beta programı bulunmuyor. watchOS 2.2 dağıtıma çıktığında, bu sürümle yüklü bir Apple Watch’un muhtemelen iOS 9.3 yüklü iPhone ile eşlenmesi gerekecektir.

İLGİLİ HABERLER