İpucuManşetler

watchOS 10 Public Beta nasıl yüklenir?

watchos 10 public beta

Apple’ın bu yılki WWDC etkinliğinde, araç takımlarının Apple Watch’a dönüşü sizi heyecanlandırdıysa, watchOS 10 Public Beta ile bu değişiklikleri sonbaharı beklemeden deneyebileceğiniz daha da heyecanlandıracaktır. watchOS 10 Public Beta yükleme yollarını burada anlatıyoruz. Ancak yüklemeye geçmeden önce bilmeniz gereken bazı önemli noktalar var.

Öncelikle, watchOS 10 ciddi bir güncelleme ve platforma araç takımlarını geri getirmenin yanı sıra, Apple’ın kendi akıllı saatindeki uygulamaları baştan sona yeniden tasarlıyor ve cihazla etkileşiminizi yeniden tasarlıyor. Bu, şimdiye kadar alıştığınız birçok özelliğin ve kontrolün değişmesini de kapsıyor. Ayrıca, beta sürümünü yükledikten sonra watchOS 9’a dönemezsiniz. Bu da kararınızı iyi vermeniz gerektiği anlamına geliyor. Akıllı saati nasıl kullandığınızı yeniden öğrenmek istemiyorsanız, sonbaharda yapılacak resmi sürümü beklemek daha mantıklı olabilir.

Ayrıca, beta yazılımı nihai ürün olmadığı için bazı uygulamalar düzgün çalışmayabilir, pili daha hızlı tükenebilir ve bazı yeni özellikler henüz kullanılabilir olmayabilir. Ayrıca watchOS 10’u yüklemek için öncelikle iPhone’unuza iOS 17 public beta sürümünü yüklemeniz gerekiyor. Bu durum, iki cihazınıza birden beta sürümler yüklemeyi kabul etmek anlamına geliyor. Bu nedenle, her zaman yedeklerinizi oluşturmanızı ve mümkünse ikincil Apple Watch ve iPhone’ları kullanmanızı öneririz.

Eğer hâlâ beta sürümünü yüklemeye hevesliyseniz, Apple’ın bu yıl beta yükleme sürecini daha kolay hale getirdiğini söylemek güzel bir haber olacaktır. Aşağıda yapmanız gerekenler listeleniyor:

watchOS 10 Public Beta yükleme adımları

  1. Uyumlu bir Apple Watch’unuz olup olmadığını kontrol edin. watchOS 10, Series 4 ve sonrası modeller ile Apple Watch SE’nin her iki nesli için kullanılabilir.
  2. Henüz yapmadıysanız, iOS 17 public beta sürümünü yükleyin. Nasıl yükleneceğini burada anlatıyoruz.
  3. Bu işlem tamamlandıktan sonra, Apple Watch’unuzu şarj cihazına yerleştirin. Beta sürümünün yüklenmesi için akıllı satinizin iPhone’unuza yakın ve Wi-Fi menzili içinde olmanız gerekiyor. Eğer akıllı saatinizin pil seviyesi düşükse, en az yüzde 50 şarj olduğunda işleme başlayabilirsiniz. Bu uzun bir süreç olabileceği için iPhone’unuz veya Apple Watch’unuzun elinizin altında olmasına ihtiyacınız olmayacağı bir zamanı tercih edin.
  4. iPhone’unuzdaki Watch uygulamasını açın ve Saatim sekmesine gidin.
  5. Genel > Yazılım Güncellemeleri kısmına gidin.
  6. Yeni bir Beta Güncellemeleri menüsü göreceksiniz. Buradan watchOS 10 Public Beta‘yı seçin. Developer Beta’yı da seçebilirsiniz ancak unutmayın ki, Public Beta genellikle daha kararlı olur.

Sorun giderme ipuçları

  • Eğer beta seçeneklerini görmüyorsanız, Yazılım Güncelleme menüsündeki Otomatik Güncellemeler’e gidip, bunu kapatıp açmayı deneyin.
  • Eğer bu işe yaramazsa, Apple’ın Beta Yazılım Programı web sitesinde Apple Kimliğiniz ile oturum açıp açmadığınızı kontrol edin.
  • Beta Güncellemeleri menüsünde, listelenen Apple ID’nin doğru olup olmadığını bir kez daha kontrol edin.
  • Eğer bunlar hiçbir şey işe yaramazsa, iPhone’unuzu açıp kapatmayı deneyin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER