Teknoloji

Apple watchOS 10 güncellemesinin çıkış tarihini açıkladı

watchos 10

Apple watchOS 10 güncellemesinin 18 Eylül itibarıyla Apple Watch sahipleri tarafından indirilebileceğini açıkladı. Söz konusu güncelleme, Apple Watch’un çıkışından bu yana watchOS platformunda yapılan en büyük değişiklikleri beraberinde getiriyor. Petek şeklindeki uygulama ekranı görünümünü yenileyen güncelleme, araç takımlarını da kullanıma sunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu araç takımlarını özelleştirebiliyor.

Apple bugün gerçekleştirdiği etkinlikte en yeni akıllı saatleri Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’yi de tanıttı. Yeni saatler Siri komutlarını doğrudan cihaz üzerinde işleyebilecek. Böylelikle kullanıcılar Siri aracılığıyla sağlık ve egzersiz verilerine de kolaylıkla erişebilecek.

watchOS 10 ile birlikte kullanıcılar saat kadranında araç takımları arasında kaydırarak dolaşabilecek. Bu araç takımları yukarıda da belirttiğimiz gibi kişiselleştirilebiliyor ve watchOS’te Akıllı Gruplama araç takımı ise makine öğrenmesi yardımıyla hangi araç takımının günün hangi anında kullanıcılar için önemli olduğunu öğreniyor ve gerektiği anda öne çıkarıyor.

Apple, yeni saatleriyle birlikte akıllı saat platformuna kullanışlı bir erişilebilirlik özelliği de ekliyor. Kullanıcılar saati taktıkları ellerinin baş ve işaret parmaklarını birbirlerine dokundurarak gelen aramaları yanıtlayabilecek veya Akıllı Gruplama araç takımını görebilecek

watchOS 10 uygulama ızgarasının görünümünü yeniliyor

Apple’ın watchOS 10 ile birlikte uygulama ızgarasını yenilemesinin de bazı kullanıcıları sevindirecek bir değişiklik olduğu söylenebilir. Izgaranın görünümünde büyük bir değişim olmasa da, uygulamalar daha küçük yuvarlak ikonlarla temsil ediliyor. Ancak kullanıcıların artık petek görünümünde uygulama aramasına gerek kalmıyor. Bunun yerine uygulama kümesi dikey olarak hareket ettiriliyor.

İLGİLİ HABERLER