Teknoloji

watchOS 8.5 Apple Watch Series 7’nin hızlı şarj yeteneğini etkilemiş olabilir

apple watch series 7 inceleme

Apple Watch Series 7, selefine göre daha uzun pil ömrüyle gelmese de daha hızlı şarj imkanı sunuyor. En azından geçen hafta çıkan watchOS 8.5’e kadar durumun böyle olduğu öne sürülüyor. Bir 9to5Mac haberine göre, bazı kullanıcılar watchOS 8.5’e güncelledikten sonra hızlı şarjın artık çalışmadığından şikayet ediyor.

Hızlı şarj, Series 7’ye has bir özellik. Bunun sayesinde Apple, Watch’un pilinin yaklaşık 45 dakikada yüzde 0’dan yüzde 80’e çıkabileceğini söylüyor. Ancak Reddit, Apple’ın destek forumları ve MacRumors forumlarındaki Series 7 sahipleri, Watch’larının çok yavaş şarj olduğunu söylüyor. Birkaç Reddit kullanıcısı, Watch’un 15-20 dakikada yalnızca yaklaşık yüzde 5 şarj olabildiğini iddia etti. Bu arada, Apple’ın forumunda bir kullanıcı, Watch’un bir saat içinde yalnızca yüzde 5 şarj edilebildiğini iddia etti. Apple ise, bir Apple Watch SE’nin pilinin 1,5 saatte yüzde 80’e ulaşabileceğini söylüyor.

Başlangıçta, sorunun yalnızca Belkin’in 3’ü 1 arada BoostCharge Pro kullananları etkilediği belirtilmişti. Bununla birlikte, bazıları o zamandan beri sorunun Apple’ın kendi hızlı şarj aksesuarına kadar uzandığını iddia edenler var.

Apple, ilk neslinden bu yana Apple Watch’un tek bir şarjla 18 saate kadar kullanım imkanı sağlayacağını belirtiyor. Bazı nesillerde bir buçuk veya iki günlük pil ömrüne ulaşmayı başardık, ancak çoğu kullanıcının saatlerini kesintisiz biçimde  kullanmaları için her gün şarj etmeleri gerekiyor. Hızlı şarj, özellikle uyku takibi için Apple Watch’u kullanmak isteyenlere yarıyor. Bu sayede sabah evden çıkmadan önce hazırlanırken saati hızlı şekilde şarj etmek mümkün hâle gelmişti.

Watch Series 7’de hızlı şarj kullanışlı olmakla birlikte, bunun kullanımı için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Öncelikle Series 7, uyumlu bir hızlı şarj aksesuarıyla birlikte geliyor, ancak kendi USB-C güç adaptörünüzü sağlamanız gerekir. Bu, aynı zamanda burada göreceğiniz Apple’ın teknik gereksinimlerini de karşılamalıdır. Eski Apple Watch şarj aksesuarları Series 7 ile çalışsa da daha yüksek şarj hızları elde edemezsiniz. Ayrıca, üçüncü taraf bir şarj cihazı kullanıyorsanız, bu muhtemelen hızlı şarjı desteklemiyordur. Şu anda bu özelliği destekleyen yalnızca iki üçüncü taraf Apple Watch şarj cihazı var ve her ikisi de Belkin üretimi.

Tahmin ediyoruz ki, bir çözüm yakında gelecektir. O zamana kadar şarj süresini düşünerek hareket etmeniz yerinde olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER