Teknoloji

Warren Buffett elindeki Apple hisselerinin yüzde 13’ünü sattı

warren buffett apple

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, sahibi olduğu Apple hisselerinin yüzde 13’lük kısmını 2024’ün ilk çeyreğinde elinden çıkardığını açıkladı. Açıklama, Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in hafta sonundaki etkinliğinde geldi. Buffett yaklaşık 115 milyon hisse satmasına rağmen, Apple’a olan güven ve bağlılığının devam ettiğini belirtti.

Berkshire Hathaway’in hafta sonu etkinliğine katılan Apple CEO’su Tim Cook da Buffett’ın Apple’a olan inancını övdü. Berkshire’ın ilk çeyrek raporuna göre, şirketin elindeki Apple hisselerinin değeri 135.4 milyar dolar seviyesinde. Bu da Berkshire’ın hâlihazırda yaklaşık 790 milyon Apple hissesinin olduğunu ve 115 milyon hissenin de elden çıkarıldığı anlamına geliyor. Satışa rağmen, Berkshire Hathaway’in Apple’ın en büyük hissedarı olma durumunda bir değişiklik söz konusu değil.

Berkshire Hathaway’in toplantısında konuşan Buffett da Apple’ı övdü ve Apple’ın şirketin diğer iki büyük yatırımı American Express ve Coca-Cola’dan “daha iyi bir iş” olduğunu dile getirdi. Buffett şu sözlerle yatırımcılara güvence vermeyi de ihmal etmedi: “Sermaye tahsisini gerçekten değiştirecek dramatik bir gelişme olmadığı sürece, en büyük yatırımımız Apple olacak.”

Buffett, Apple hisselerinin neden elden çıkarıldığı konusunda net bir bilgi vermedi. Ancak sözleriyle vergi kaynaklı nedenlerle nakit pozisyonunu güçlendirmek istediğinin sinyalini verdi: “Bunu yapmak beni hiç rahatsız etmiyor. Umarım Amerika’nın hepiniz için yaptığı onlarca şeyi düşünürseniz benim de bunu bu yıl yüzde 21 ile bunu yapmam sizi rahatsız etmez. Dolayısıyla biraz Apple hissesi satmış olmamızın aslında sizin için sorun olacağını sanmıyorum.”

Berkshire Hathaway’in toplantısına katılan Apple CEO’su Tim Cook ise Buffett’ın şirketinin Apple’ın hissedarları arasında olmasının bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi.

Warren Buffett daha önce de Apple hissesi satmıştı

Warren Buffett daha önce de 2020’de yaklaşık 10 milyon Apple hissesi satmış ve daha sonra bu kararın “muhtemelen bir hata” olduğunu dile getirmişti. 2023’ün dördüncü çeyreğinde ise yüzde 1 oranında Apple hissesini elden çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER