Teknoloji

Warren Buffett 1 milyar dolarlık Activision hissesi almış

warren buffett

Dünyanın en ünlü yatırımcılarından Warren Buffett, son zamanların en çok konuşulan satın almasının kokusunu da önceden almayı başarmış. Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in 2021’in dördüncü çeyreğinde 1 milyar dolar değerinde Activision Blizzard hissesi aldığı ortaya çıktı.

Bu dikkat çeken yatırım, Berkshire Hathaway tarafından ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan belge sayesinde ortaya çıktı. Microsoft, geçtiğimiz ay Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Belgeye göre, 2021’in sonu itibarıyla Berkshire’ın elinde 14.66 milyon Activision hissesi bulunuyor. Söz konusu hisselerin 2021’in sonundaki piyasa değerinin ise 975 milyon dolar seviyesinde olduğu görülüyor.

Microsoft, ocak ayında Activision Blizzard’ı satın alacağını açıkladığında hisse başına 95 dolar değer biçmişti. Anlaşmanın duyurulmasının ardından şirketin borsada işlem gören hisselerinin değeri yüzde 25’lik artışla 82 dolara çıkmıştı. O günden bu yana hisselerin bir miktar değer kaybettiğini belirtmekte fayda var. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması, teknoloji dünyasının şimdiye kadarki en büyük anlaşması olma özelliğini taşıyor.

Anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte Buffett’ın oldukça iyi bir kâr elde edeceği söylenebilir. Açıklamadan önce Activision hisselerinin değeri 56.40 dolar seviyesine kadar düşmüştü. Kaliforniya Adil İstihdam ve İskan Departmanı, Activision’a cinsiyetçi çalışma ortamı ve kadınlara daha az ücret ödendiği iddiasıyla dava açmıştı. Bu dava da şirketin hisselerinin değer kaybında etkili olmuştu.

Microsoft’un kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates, 2020’de hem Microsoft’un hem de Berkshire’ın yönetimlerinden ayrılmıştı. Gates ve Berkshire’ın kurucusu ve CEO’su Warren Buffett da çok uzun süredir arkadaşlar. Dünyanın en zengin insanları listesinde Gates dördüncü, Buffett ise altıncı sırada bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER