Eğlence

Warner SoundCloud ile lisans anlaşması yapan ilk büyük plak şirketi oldu

soundcloud-logo-200912

SoundCloud nihayet büyük bir plak şirketinin desteğini almayı başardı. Warner Music Group ile lisans anlaşması imzalayan SoundCloud, bundan böyle plak şirketine ait şarkılar platformunda dinlendiği zaman şirkete telif ücreti ödeyecek. Warner katalogunda bulunan bir şarkı kesilip SoundCloud’da yapılan bir mikste kullanıldığı zaman da belli bir ödeme alacak.

SoundCloud 2015’in ilk yarısında ücretli bir abonelik servisi sunma sözü verene kadar Warner’ın SoundCloud ile bir anlaşma imzalama konusunda çekingen davrandığı söyleniyor. Milyonlarca kişinin kullandığı ücretsiz ve reklam destekli servis varlığını sürdürmeye devam edecek. Ücretli aboneliğin kullanıcılara maliyeti ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

SoundCloud halihazırda Pro sürümüne kaydolan müzisyen ve DJ’ler sayesinde para kazanıyor. Ancak müzik endüstrisinin geneli için henüz bir kâr yaratmayan servis, Warner ile yaptığı anlaşmayla birlikte bu yönde bir adım atmış oldu. Ücretli abonelik servisinin de faaliyete geçmesiyle birlikte SoundCloud’un hem kendi gelirlerini artırması hem de plak şirketlerinin gelirlerinin artmasına yardımcı olması öngörülüyor. Ancak, en azından ilk etapta, tüm Warner kataloguna SoundCloud üzerinden erişmek mümkün olmayacak. The Wall Street Journal’a göre, anlaşmayla birlikte Warner belli bir miktar SoundCloud hissesinin de sahibi oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER