Eğlence

Warner Music Group da Google ile anlaşan plak şirketleri arasına katıldı

Google’ın dün tanıttığı yeni cihazlar (bkz. Nexus 4 ve Nexus 10) ve Android 4.2 işletim sisteminin yanı sıra birtakım ufak duyurular da vardı ve bunlardan bir tanesi de arama devinin Türkiye’de kullanılamayan müzik servisiyle ilgiliydi. Warner Music Group ile bir anlaşma yapan Google böylelikle Play müzik mağazası altında sunmuş olduğu içeriği daha da zenginleştirdi. Ayrıca Google bu hamlesiyle tüm büyük plak şirketleriyle de anlaşmış oldu.

Google Play bu anlaşmayla birlikte arşivine Green Day, Madonna, Neil Young ve Red Hot Chili Peppers gibi isimleri de eklemiş oldu. Google’ın Android’den sorumlu yöneticisi Andy Rubin şirketin bağımsız plak şirketleri, sanatçılar ve yayıncıların yanı sıra artık küresel çaptaki tüm büyük plak şirketleriyle anlaşmalı olduğunu, ayrıca ABD’deki tüm dergi yayıncılarını da kapsamına aldığını kaydetti.

Bu arada Google Play servisi 13 Kasım itibariyle Avrupa’ya da geliyor. İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya’dakiler bu tarihten itibaren Google Play mağazası üzerinden içerik indirebilecekler, ayrıca bu servise 20 bin kadar şarkıyı ücretsiz olarak yükleyip kişisel müzik kütüphanelerini Google hesapları altında her yere kolaylıkla taşıyabilecekler.

Warner Music Group küresel müzik endüstrisinin yüzde 15’lik kısmını kontrolü altında bulunduruyor. Bu, azımsanmayacak bir büyüklüğe karşılık geliyor. Ne var ki, şirketin çevrim içi müzik servisleriyle anlaşma imzalamak için çok acele etmediği bir gerçek. Google ile anlaşma imzalayan son büyük şirket olmasıyla aynı şekilde yurt dışında popülaritesi giderek yayılan çevrim içi müzik dinleme servisi Spotify ile de anlaşma imzalayan son büyük plak şirketi olması bunu doğruluyor.

İlgili >> New York Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER