Teknoloji

Warner Bros. sitelerinin Google arama sonuçlarından kaldırılmasını istedi

warner bros.
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

warner-bros-090916Ünlü film stüdyosu Warner Bros., yapımcısı olduğu filmlerin korsana düşmesini engellemek için sıkı bir çaba harcıyor. Bu amaç doğrultusunda şirketin denediği yöntemlerden biriyse kulağa fazlasıyla ilginç geliyor.

Stüdyodan daha önce yapılan açıklamalarda, Google’ın kullanıcıların korsan içerikleri aramasını ve bu içeriklere ulaşmasını kolaylaştırıldığı belirtilmişti. Şirket, bunun için Google’dan The Pirate Bay gibi sitelere ait bağlantılara arama sonuçlarında yer vermemesini istemişti.

Google’ın çabalarını yeterli görmediği anlaşılan stüdyo, korsanla mücadele sürecinde direksiyona geçmişe benziyor. Korsan içerikleri ve bağlantılı URL’leri listeleyen şirket, bu listeyi Google’a ileterek sayfaların indeksten kaldırılmasını talep ediyor. Korsanla mücadele için Vobile ile de işbirliğine giden stüdyo, bu amaç doğrultusunda kendi URL’lerini de sansürlenmeleri için işaretliyor.

DMCA bildirimlerinden alınan ekran görüntüleri, Kara Şövalye ve Matrix’in tanıtımı için Warner Bros. tarafından açılan resmi web sayfaları hakkında korsan şikayeti olduğunu gösteriyor. Başka bir DMCA içerik kaldırma bildirimi ise stüdyonun aynı işlemi “Şanslı Biri” filmi için de yaptığını gösteriyor. Warner Bros. bu yöntemle filmlerini internette aratanların karşısına satın alma veya legal izleme seçeneklerinin daha sık çıkmasını amaçlıyor.

Warner Bros. bu yöntemi uygulamaya devam edebilir

Google şu an için söz konusu bağlantıları kaldırmasa da, gelecekte bu durum değişebilir. Görünen o ki, Warner Bros. korsanla mücadele için kendi sayfalarına erişimi aşağıya çekmekten bile geri kalmayacak.

İLGİLİ HABERLER